Shopping i Kairo.

Kairo har 20 miljoner invånare. Minst. Det säger sig själv att man här kan få tag i det mesta och det bästa. Av allt.

Downtown. Kairos downtown är helt ok. Affärerna ligger sida vid sida, ofta vägindelade, det vill säga en gata har enbart skoaffärer, en har enbart affärer med kvinnomode, en med mansmode och så vidare. Här kan man göra fynd men min erfarenhet är att det inte går att pruta. Kopior är vanligt förstås i de här länderna och så även här. Beroende på vad man tycker om kopior är det alltså det som framförallt går att shoppa.

dsc_0011dsc_0004

Ovan; Downtown

Malls. Jag har faktiskt aldrig någonsin sett så stora shoppinghallar som här och i dessa kan man köpa ALLT. Citystar mall är min favorit, här kan man köpa allt, inklusive H&M. Mall of Arabia var jag i här om dagen, även där kan man köpa allt, inklusive glittriga toaletter men personligen låg priserna i överkant för min egen del. Svenska Ikea ligger i Cairo Festival Mall och även detta är enormt, vi har varit där och försökt äta svenska köttbullar. Det gick sådär, eftersom det mer smakade falafel av dem. Här hittar du en artikel om de tio bästa shoppingcentren i Kairo.

Ovan; Utanför Ikea och City Stars centre.

Bazarer. Jag sa innan att jag skulle köpa en ny vintergarderob (och därmed en stor anledning att jag reste med väldigt lite kläder hit). Det är nu gjort. Bazaren i Al Khalil är enorm och ett måste att besöka, även här ligger gatorna väldigt uppdelade med till exempel souvenirer på en gata, silver och guld på en, kläder på en. Själva bazaren har inte jättemycket kläder, för att ta sig till klädmarknaden går man igenom bazaren och det rekommenderas för där finns allt (men dock med en rejäl promenad).

Vad köper man då förutom pyramidsouvenirer? Jo, kryddor. Och silver. Idag ligger dollarn superhögt så guld rekommenderas inte men silvret är väldigt billigt fortfarande. Jag har köpt mycket kläder både till mig och barnen. Prutning är ganska svårt idag men se till att inte bli lurad. Idag skulle vi köpa två statyetter av hästar, första affären försökte ta 400 spänn för dem. Andra ville ha en hundring. Tredje 80. Som sagt, kan de luras gör de det och det gäller att kolla på flera ställen var man ska handla. Nedan det jag köpte ikväll, detta gick loss på ungefär sammanlagt 350 spänn.

dsc_0321dsc_0320

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s