Landet man kan få allt hemlevererat i.

Kairo är hemleveransens säkraste land tror jag. Du kan få precis allt levererat överallt. Som till exempel tamponger. Det har vi inte hittat på ett enda apotek här – i sig känns det jättekonstigt för muslimer är ju väldigt renliga av sig och duschar efter varje toabesök och så – men just mensen har de tydligen inte insett att tamponger är så mycket fräschare än att gå med blöja mellan benen – men ingenstans finns tamponger. Eller tampax. Men ringer man till apoteket online, då får man det hemleverat. Utan problem. Liksom Mc Donalds, pizza Hut, mineralvatten, datagrejer, shisha (vattenpipa) eller vad man nu vill ha. Man behöver, med andra ord, inte lämna lägenheten om man inte vill.

Ikväll beställde vi kyckling från grillen nedanför. 22 spänn för nedan mycket delikata måltid. Brödet är väldigt lokalt egyptiskt bröd och supergott och det billigaste man kan hitta här, men jag rekommenderar verkligen att smaka det om ni är här, gärna med någon kall sås till. Barnen älskar det.

dsc_0193

Lugnt på bloggen nu i ett par dagar. Har varit trött och sliten, men imorgon är jag på gång igen. Det händer en hel nu, fick en förfrågan igår från ett förlag som ger ut litteratur av arabiska författare om jag vill recensera böcker på bloggen åt dem (och det blir väl i tidningen också) vilket känns kul. Imorgon går jag sista skoldagen, återkommer med det men jag har lärt mig så mycket, 30 timmar internetundervisning är bokat också, jag ska verkligen lära mig det här språket nu.

Over and out. Sova nu.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s