Egyptens hästliv del 2; De vackraste och renaste hästarna i världen?

Rent generellt sägs det att de renaste arabhästarna i världen är de som har rena egyptiska linjer, det var här som rasen avlades fram för flera tusen år sedan, inte på den arabiska halvön även om nomaderna tog med dem dit också.

Av en slump fick vi reda på att det pågick en arabhästshow med de bästa av de bästa i arabvärlden bara ett par kilometer från Cairo Horse Riding School igår. Vi åkte dit och vilket jädra ställe. Showen hölls på Rabab Stud och denna farm startades av familjen bin Ladens släkt för att säkra upp de bästa egyptiska linjerna – i just Egypten.

Egentligen fick bara inbjudna komma in och se showen, men vi förklarade vårt syfte, att jag vill skriva lite om egyptisk hästkultur och vi vill se de riktiga arabhästarna och då letade den högsta generalmanagern fram ett bord till oss där vi fick sitta och fota. Underbara hästar, jag är förälskad helt enkelt. Varje hingst i den klassen vi valde att se är värd flera miljoner och det såg man också på priserna som sponsrades av BMW.

Jag hoppas kunna besöka denna farm nästa helg igen, och återkommer då med information om den. Här kommer lite bilder dock:

dsc_0236dsc_0241dsc_0244dsc_0250dsc_0254dsc_0259dsc_0261dsc_0265dsc_0282dsc_0295dsc_0319dsc_0321dsc_0326dsc_0335dsc_0343dsc_0348dsc_0350dsc_0359dsc_0371dsc_0377

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s