Röda Havet har de närmsta korallreven

Det sägs att Röda Havet är det närmaste tropiska havet till Sverige? Någon som vet? Hur det nu är med den saken så blev vi i alla fall medutbjudna av företaget som innan hade gjort oss besvikna i öknen på en snorklingstur vilket var helt jäkla otroligt. Turen passar både barn och vuxna då den kör ut till reven och stannar, den har dessutom ett undervattensrum vilket gör att man kan se reven utan att behöva hoppa i havet. Det gjorde vi och det uppskattades väldigt av barnen. Sedan fick de som ville hoppa i och snorkla och det gjorde både jag och Amanda och Carl. Dock ska det sägas här på en gång – det är STARKA strömmar över dessa rev, jäklar vad jag fick kämpa med Amanda och Carl, det kändes inte tryggt på någon fläck och Carl gick också upp ganska snabbt ur vattnet även om han uppskattade det han såg. Jag snorklade lite ensam sedan också och det var kul det med. Det formligen kryllade av fisk i de här vattnen. Vi har sett fiskar (mest zebrafiskar), ålar, hitta doris fisken och en jädra massa andra arter. Kul, men det som framförallt finns kvar på näthinnan är naturligtvis hammarhajen som i ensam majestät tagit sig mot reven den här fredagsförmiddagen. Barnen helt begaistrade i hammarhajar, men tyckte det var lite läskigt. Jag är mest glad att jag faktiskt fått se en riktig haj i vilt tillstånd även om det var på håll. Enligt dykarfirman som var med är det otroligt ovanligt med haj så här års över reven. De flesta hajar håller sig långt ut till havs men dock har det inte varit någon normal dyksommar någonstans i Röda Havet. Så sent som i förra veckan sågs valhaj på en liknande snorklingstur i Marsalam och vithaj och narval har vid ett flertal tillfällen setts runt om kusterna och korallreven i sommar vilket hör till ovanligheterna. Företaget trodde att det troligen beror på minskad turism, att djuren kommer tillbaka när det inte är lika mycket båtar, snorklare och dykare här.

Nåväl, några bilder, de kan naturligtvis inte beskriva vad vi sett, jag tycker verkligen ni borde åka hit själva och fara ut och snorkla;

dsc_0764dsc_0766dsc_0793dsc_0794dsc_0796dsc_0800dsc_0802dsc_0819dsc_0821dsc_0823dsc_0828dsc_0839

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s