Giza Zoo – om man tycker om djur i bur

Ja, då ska man gå hit för djur råder det gott om. Jag tycker inte om djur i bur men då barnen insiterade på att gå, zooet är gratis och har den största artsamlingen av levande djur i världen och dessutom gör ett stort arbete för att föda upp och släppa ut olika hotade djur i Afrika tänkte jag att visst, vi kan gå.

Det är helt okej, även om de flesta djur har lite liten yta. Här går det i princip att se alla djur i världen, även vår svenska älg. Jag blev dock lite illa till mods över att vissa djur hade extremt liten yta. Jag har läst någonstans att Kairo zoo flyttar djur rätt mycket då deras huvudsakliga syfte är att föda upp djur för att sedan sälja till andra djurparker eller placera ut i det vilda, så de flesta är bara där en kort tid, och jag hoppas verkligen att det är så. Och jag tror det dessutom, för det fanns otroligt många djur som det så att säga fanns väldigt många av, de flesta zoon brukar ju ha kanske ett par, tre lejon, Giza zoo hade närmare 30.

Nåväl. Det här zooet besöks nog mest av Kairobor, hade mina första lite tråkiga upplevelser idag, dels många som vill ta kort på Amanda och Carl, Amanda vägrade till slut vilket jag förstår, några försökte tvinga henne och jag röt ifrån, det var inte omtyckt kan jag säga, tur Ahmed var med som kunde förklara bättre än mig att ungarna känner sig som aporna i burar när folk håller på så. Sedan blev det dock ganska lugnt. Sedan hade vi en parkvaktare som krävde att han skulle ha vår medhavda matsäck. Även där sa Ahmed ifrån rejält och de rök nästan ihop. Man får aldrig glömma att dessa människor är väldigt fattiga och det blivit väldigt dyrt att leva i Kairo, det är så illa att tre av de taxichaufförer vi har haft alla har pratat om samma sak, att det pratas om en revolution i Kairo den 11 november. Tur att vi har åkt hem då :-O

Nåväl, mina tankar är väl lite att det är en fin park som är i princip gratis att besöka, vissa saker kostar extra, till exempel reptilhuset där man dock kan se världens giftigaste orm, jag tycker man kan besöka den men man måste dock inse att dessa djur långt ifrån har det lika bra som djurparker i Sverige, även om de har hagar och ser relativt välskötta ut (jag såg inte heller egentligen några olater av tristess hos djuren men ändå. Förhoppningsvis flyttar de efter en tid i djurparken.

Jag är kluven faktiskt. Tror nog det är bättre att söka fonder och stipendier nästa gång till en volontärresa i Afrika för att barnen ska få se djuren i sitt riktiga habitat 😉

Imorgon flyr vi avgaserna som jag upplever är det värsta här, vi tar en buss ner till Hurghada. Återstår att se hur det blir med internet. Det ska visst inte ingå i all inclusive hotellet vi har bokat.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s