Rida kamel och besöka pyramiderna.

Så idag tog vi en runda till pyramiderna. Jag inser ju att det är en fördel att hänga med mannen här, visar vi bara upp äktenskapskontraktet så får vi gå vidare till det pris som araberna får (turister betalar oftast en helt annan taxa). Vi fick gå in för 30 kronor var, och då fick vi även gå in i pyramiderna vilket kanske inte var det roligaste jag varit med om. Rakt upp i en smal gång (klaustofobi delux) och sedan kom vi in i ett litet rum som då ska ha varit graven i de gamla pyramiderna. Egentligen inget att se men kul att ha varit inne. Vi hittade en trevlig guide inne på området som sa att man för diskussioner varje år huruvida man ska hålla pyramiderna öppna eller inte för turister att gå in i, så om de stängs i framtiden har vi i alla fall bockat av det.

Sedan fick vi låna två dromedarer och en vagn och rida i öknen. Tre timmar var vi ute och det var skitläskigt rent ut sagt (Carl tyckte det var jättekul dock, jag själv höll ju på att ramla av den där jädra kamelen, det är långt ner till marken kan jag lova). Det var inte första gången jag red dromedar, men det är ju inte något jag gör dagligen liksom. Nåväl. Vid pyramiderna finns gott om hästar och dromedarer om man vill låna eller hyra, för mig är det otroligt viktigt att djuren jobbar under schyssta förhållanden, jag vill inte se magra hästar där alla benknotor sticker upp (finns en hel del sådana) och jag vill inte heller se att man på något sätt våldför sig på djuren, då står jag hellre på marken. Just hästarna vid pyramiderna har otroligt dåligt rykte om sig hur de sköts och jag blev väl tyvärr varse om det idag. Usch säger jag bara. Vi har blivit erbjudna att åka till ett stall som drivs av en tjej från England och som tar ridturer i öknen, det är mycket möjligt att vi rider där i slutet av perioden istället.

Just de djur vi valde att rida på stod jag länge och kollade hur ägaren behandlade dem, och de var helt okej behandlade. Inga synliga piskrapp eller annat och inte heller så tunna att man kunde misstänka att de inte får mat. Man får ju ändå betänka att de här människorna är fattiga och att de därför får sin enda inkomst från feta turister och hästarna är deras enda inkomst vilket såklart gör det ganska sårbart om hästen blir skadad, men man kan ju försöka gynna de som har fina djur i alla fall.

En bra dag idag. Här kommer bilderna (inga bilder innefrån pyramiderna dock, där var det fotoförbud).

Pyramiderna och dess omgivningar:

dsc_0134dsc_0131dsc_0128dsc_0126dsc_0124dsc_0122dsc_0110dsc_0108dsc_0099dsc_0096

Eftermiddag vid pyramiderna:

dsc_0242dsc_0239dsc_0229

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s