Egyptiska museet

Idag begav vi oss till det Egyptiska museet. Här kan man nog gå hela dagen och titta på guld, mumier och katter, men vi var inne tills ungarna tyckte det var tråkigt (de tyckte dock det var spännande i flera timmar så ingen skugga falla över dem).

Inträdet är 75 pund (vilket är ganska exakt 75 kronor) och man betalar extra för varje kamera man tar med in (vi insåg nog till slut att man inte hade behövt betala för kameran, den hade man kunnat smuggla in liksom men vi betalade för en kamera i alla fall). Om man vill gå in i det riktiga mumie rummet betalar man 20 pund (alltså 20 kronor) extra men det var väl sanningen att säga inte mycket att se för mumier finns även utanför. Man får ta kort överallt, utom i Tutancamons rum. Det uppskattades av mig förstås men det blev inte så bra kort inne. Vet inte hur mycket barnen förstod av det där med mumier och så – tror de blandat ihop mumier och zombies om man ska tro bilderna nere 🙂

Nåväl. Intressant museum var det i alla fall. Rekommenderas starkt om ni reser till Kairo.

dsc_0033dsc_0039dsc_0042dsc_0050dsc_0051dsc_0054dsc_0060dsc_0062dsc_0064dsc_0065dsc_0066dsc_0068dsc_0072dsc_0076dsc_0077dsc_0078

De obligatoriska katterna hittar man överallt här. Just dessa vid museet var ovanligt välskötta, kattungar till och med, och kom gärna fram och pratade med oss.

dsc_0083dsc_0087

När vi var färdiga vi museet åkte vi vidare. Vi skulle till ett slott men tyvärr stängde det när vi kom, så vi försökte ta oss ut till pyramiderna. Även de var dock stängda för någon konsert. Lång resa för ingenting (Kairo är STORT). Dock billigt, privatchaufför i tre timmar, ungefär 150 spänn.

dsc_0096

Vi gör ett försök imorgon igen helt enkelt. Nu lider jag av urinvägsinfektion from hell. Kommer som ett brev på posten varje gång jag badat i havet. Men den här gången har det inte gett sig utan istället har jag fått feber av skiten. HA. Försök förklara det för en apotekare på arabiska ni. Det löste sig i alla fall och jag fick pencilin. Eller några andra roliga piller.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s