Framme i Kairo

Men det var dock med nöd och näppe vi kom med flyget. Vi var egentligen inte sena till flyget men Roms flygplats är stor och kaotisk. Jisses. Först gick vi in på fel terminal. Sedan när vi väl kom rätt och gått igenom säkerhetskontrollen satte vi oss och åt på McDonalds . Vi trodde liksom vi var framme. När det stod ”go to gate” insåg vi att så inte var fallet, vår gate låg längst bort av alla, vi fick springa genom flygplatsen. Drygt två kilometer. När det var drygt en kilometer kvar ändrades ”go to gate” till ”final call”. Liiiite stressigt kan man säga. Nåväl. Vi kom fram precis som sista personer bara för att sätta oss på en buss och bli körda – typ tillbaka hela vägen vi sprungit. Vilket trams.

Så… ingen pissning innan. Ingen rökning för Ahmed. Ingen tidning till barnen. Men resan gick bra. Alitalia är kända för två saker. Tappa bort bagage och dålig mat. Maten var dock helt okej och bagagen kom fram. Enda problemet var att de inte ville släppa in Ahmed i Egypten. Som arab måste han söka innan han åker och det gjorde han för två månader sedan. Så visat var giltigt, men idioterna menade att det inte var det då egyptiska ambassaden på Malta inte skrivit hans namn på arabiska, det ska ju naturligtvis inte behövas då namnet ska stå i det pass man reser med och Ahmed reser med EU pass och därmed engelsk översättning men de ville väl jävlas helt enkelt.

Efter en del trafikproblem, jisses hur de kör här, är vi nu i lägenheten. En helt ny, fin lägenhet som vi betalar 280 euro för. Ahmeds bror, syster, kusiner, fastrar etc är här och det är full fart. Det är väl en kulturell grej för nu är det fest. Skriver mer imorgon.

14355612_1782983145324454_6784906684391922125_n
Ahmeds familj, den släkt han har i Kairo bjöd på god mat. Libyska specialiteter. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s