Malta och dess riddare.

Malta är kanske Europas mest kända landsmärke för de korståg som tog plats i mellanöstern mot Islam (den som har sett filmerna om Arn kan nog den historian tror jag). Kort sagt; Malta gavs bort till en riddarorden som tack för trogen tjänst och det är därför riddare har kommit att bli förknippat med just korstågen och riddarna (det maltesiska korset är från början märket för Johanniterorden).

Nåväl. Igår var det inte riktigt badväder (tyckte jag, ungarna hade nog kunnat bada när som helst här) och vi åkte på dels riddarmuseum och dels till St Johns Cathedral. Denna cathedralen byggdes upp av riddarna och är fylld till bredden av guld från korstågens tid. Man kan också se konstnärens Caravaggios mästerverk, många just hämtade från riddarnas tid.

Barnen insöp verkligen historian på både riddarmuseet och i kyrkan, men utställningen med tavlor tyckte de var tråkigt förstås. Nåväl. Första gången jag själv var i denna kyrka också, tände ett ljus för Hannah, kändes bra en dag som denna.

dsc_0584dsc_0587

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s