Kända foton. Och vad hände sedan? Del 5.

När jag pluggade foto och journalistik vid en folkhögskola var en av kurserna fotots historia och då ingick också att se bilder som blivit kända i världen. Jag hade länge en pärm där flera av fotona fanns med. Tänkte dock dela med mig av några av fotona som är vanliga eller på något sätt berört mig.

11 September – kriget mot terrorism startade.

01-copy-copy-2

Ja. Jag vet. Vi har alla sett dem här, senast i år. Men just den här bilden väckte min nyfikenhet. Bilden ovan, togs av svenska fotografen Thomas Nilsson, som sedan fick springa för sitt liv. Hans story grep mig, ni kan läsa den här. 

Vad hände sedan? 11 september är så mycket mer än en massa människor som dör. Det var när en ny typ av krig knackade på. Internationella relationer, och studierna därav, delas typ in före och efter den 11 september. Krig delas in före och efter den 11 september. Och är det någon som inte vet vad vi gjorde denna dag? Det är ett tag sedan, ungdomarna på jobbet var knappt födda den här tiden. Ändå lade den här dagen grunden till att många av dem är i Sverige idag.  

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s