Kända foton. Och vad hände sedan? Del 3.

När jag pluggade foto och journalistik vid en folkhögskola var en av kurserna fotots historia och då ingick också att se bilder som blivit kända i världen. Jag hade länge en pärm där flera av fotona fanns med. Tänkte dock dela med mig av några av fotona som är vanliga eller på något sätt berört mig.

Barnbrudarna i Mellanöstern

01-copy-copy-2

Faktum är att facebook är ett riktigt skitställe där bilder som ovanstående får sin egen sanning. Nej. Bilden ovan är inte barnbrudar som leds in till ett giftermål i Palestina. Det är brudnäbbar. En viss skillnad där va? Dessa tjejer leder fram brudgummen, oftast sin bror, till hans blivande brud. Liknande mångbröllop sker ibland i muslimska länder där det råder konflikt. 

Vad hände sedan? Fotografen till bilden som bevittnade bröllopet sade efteråt att han aldrig kunde drömma om att bilden skulle få sådana proportioner och bli så felvinklad. Fredsorganisationer i Gaza har gått ut och gett kritik, det finns tillräckligt mycket som man kan kritisera Hamas för ändå, men barnbrudar enligt bilden är inte en av de sakerna. 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s