Nedräkning…

…Snart dags att åka. Jag försöker städa, jag MÅSTE städa, om mannen är med hem (han är pedant) får det inte se ut som det gör. Inte för att det egentligen ser illa ut hemma, men pedantiskt är det inte. Och så är det all den där jävla tvätten (sorry). Alltid tvätt att plocka in. Och så måste poolen plockas ner, böcker lämnas till biblioteket, bilen besiktas. Jag har att göra sista veckan. Men tänk – nästa tisdag. Den här tiden. Då har vi precis varit på stranden och står hemma i lägenheten och gör någon god rätt till oss. Längtar.

Har passat på att uppgradera min kamera och objektivpark. För nu kan jag nog säga det – jag har, tillsammans med ett studieförbund, sålt in en fotobok. Den ska handla om flyktingar. Jag ska fota flyktingar på Malta, i Egypten, i Västsahara, i Palestina. Och förhoppningsvis något till Europeiskt land. Kanske i Sverige också. Det blir spännande, men kräver sin utrustning. Två nya kameror är på väg till mig. Nikon D3300. Nikon d7100 är den professionella av dessa, frågan är om jag egentligen behöver den, jag ska testa den ett tag. Dserien är en amatör kamera men jag trivs med dem så himla bra, och det är ju viktigt att man trivs med sin kamera. Hur som helst, jag ska ge d7100 en chans också, bestämmer mig gör jag senare, och då säljer jag den första.

Passat på att köpt nytt objektiv också, Tamron 70-300 med stabilisator. Mitt andra zoomobjektiv har inte stabilisator, det har detta. Vilket också märks, det blir en rejäl skillnad om man tar djurbilder på håll.

Dessa två bilder är tagna på 20 meters avstånd och oredigerade. Skärpan blev en helt annan.  Jag har haft oerhört mycket nöje med mitt zoomobjektiv utan stabilisator, men med det här tror jag att jag kommer att kunna få riktigt, riktigt bra naturbilder.

Jag har också beställt lite filter, det är också en ny grej för mig. Blir en spännande fotohöst tror jag.

Annars städar jag idag samtidigt som jag har kräkont i huvudet. Har inte pluggat så mycket, det är illa nog att ens vara uppe när huvudet exploderar, att läsa en bok eller skriva en uppgift hade nog inte ens varit ett alternativ. Nu börjar det bli bättre efter två treo och tre migräntabletter dock. Men som alltid efter ett anfall är jag väldigt, väldigt trött.

Igår var vi och handlade in lite grejer till resan. Det blev att åka till Rusta för att handla kabinväskor, en rosa och en grön blev det. Det var också en otrolig rabbat på badkläder så barnen har nu flera att välja på (39 kronor styck, bara att handla, även till nästa säsong tänker jag, hur ofta får man kläder med disneymotiv till sådan rabatt?), Amanda fick några termotights och jag handlade stretchbyxor. Dessutom fick barnen två sparkcyklar. Ja. Jag vet. Vi åker om en vecka och när vi kommer tillbaka är det vinter. Dock tänker jag att de har så de kan ta med sig till pappan så de slipper gå så mycket även nästa år, sparkscyklarna var nersatta från 250 till 99 så det tyckte jag var bra. Nedan några av de nya badkläderna (och en sexåring som fular sig, kan ni fatta att hon och några av hennes kompisar startat en popgrupp nu – GlitterGirlzzz, det ni).

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s