Hösten har kommit…

…och med den normaliteten, verkligheten eller vad man nu ska kalla det. För Amanda har hon hunnit komma in i förskoleklass, hon trivs bra i den vad det verkar, leker mest med en tjej som hon känner lite privat som går i ettan… Det är hårt liv i skolan, flickorna som bara för någon månad sedan lekte med dockor på ”dagis” och där det bara var my little pony och disneys princessor pratar nu smink, Martin och Martines (eller vad de heter) och är inte ett dugg intresserade av My little pony, Amanda fick till och med en nedvärderande kommentar om sin my little pony väska första veckan, hon har en rosa nu istället. Nu är ju Amanda likadan själv, men visst, det är hårda bud i skolan även om det är en bra skola, verkar vara bra personal och hon har gått med de flesta i klassen innan.

Carl har börjat sista året på förskolan så där är det fortfarande okej med dinosaurier och superhjältar. Jag hoppas det får fortsätta vara det för honom länge till. Han trivs också bra och vi har börjat komma till ro för terminen.

Själv är det just nu jobbiga dagar, räknade ihop vad jag jobbat under augusti här om dagen, över 160 timmar. Märk väl då att mitt schema egentligen bara ligger på 80%. Fattar inte var alla timmar kommer ifrån? Nåväl. Nu är det i alla fall lugnt från jobbet. Har några pass i september innan vi far, men många är det inte.

Sedan är det lugnt, tagit csn och ska plugga så jag får ut den där examen. Om det blir godkänt av Stockholms universitet ska jag göra sista rapportskrivningen via praktik i kommunens socialsektorns integrationsenhet. Tvekade en del innan jag valde att vara i kommunen. Frågan är vad JAG personligen kommer att tjäna på det? Jag hade velat haft någon flashig praktik, ambassad, diplomat, Carter center. Men man får väl vara realist, det är svårt att åka iväg så lång tid med barnen. Och jobba med integration kommer det finnas jobb med, både i Sverige och utomlands, om man vill senare. Det blir bra ändå.

Nåväl. Förutom praktiken har vi en kurs om MENAs politik och ekonomi. Har inte riktigt fått tag i kurselitteraturen där än, ska leta imorgon. Sedan läser jag en 15 poängskurs i feminism den här terminen där det mest verkar vara att läsa kursböckerna och sist men inte minst är det integrationspedagogutbildningen, den läser jag mest för att bygga på mellanösternstudierna med något mer, men det är den som verkar bli mest krävande under året.

Nåväl. Dagen har spenderats i skolböckerna. Feminism, Rosa är farligt (eller något sådant) och Flodhästen, har gåtts igenom i en timme.

Nu har jag hämtat barnen, vi ska ut i skogen ikväll. Kul.

00001000100101

000001

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s