Största nackdelen med att vara ensamstående förälder…

…För det är väl vad jag får kalla mig eftersom A jobbat på Malta sedan april, är att när man själv är sjuk finns det ingen möjlighet i världen att få ta det lugnt och sova. När jag varit sjuk innan brukar A tagit dem, gjort te gjort på ingefära, citron och honung till mig och låtit mig sova, men det går ju inte när han inte är här. Jag är tacksam över att barnen kommit upp i den ålder då de kan roa sig en del själva, hämtade dem idag och sedan har de fått tittat på youtube på telefonen medans jag legat på soffan och mått skit rent ut sagt, bortsett från en kort matlagningstid. Nu hoppas jag det är bättre imorgon.

Annars har vi roat oss med naturvård här hemma ;-). Det finns så mycket att se och upptäcka runt om huset och gården, sensommaren är ofta perfekt för att fota natur för djurungar vet inte riktigt hur de ska bete sig och har inte riktigt fått den där rädslan för oss människor än. Så är det till exempel med sparvhöken som bor alldeles utanför huset.

01 - Copy (2)01 - Copy (3)

01 - Copy
Möss finns det redan gott om i huset. Dessa två ungar är på väg mot friheten efter att ha blivit fångade i vår bur. De har tur som hittat in i buren och inte hittat lådorna med råttgift före.
01
Sista stadiet av gräsulvslarv. Måste säga att larverna är vackrare är fjärilen här men dock inte särskilt roliga för det här är en giftig rackare har jag lärt barnen. Varje hårstrå på den har en giftkörtel kopplad till sig och det kan klia och svida i veckor efter att man plockat upp den. Det ni. Den hade blivit överkörd då den var strax bakom bilhjulet men vi plockade upp den med ett blad och lät den komma i gräset. Man ska vara snäll mot djur.

1 - Copy - Copy1 - Copy (2)

1 - Copy
Vår nyaste gäst till hönsens, Kalle kanins och marsvinens förtret. Denna unghök (sparvhök tror jag?) bor på åkern utanför oss. Den är helt orädd och fattar inte det där med att man ska vara rädd för människor och jaga från träd. Han jagar från marken helt enkelt och var helt obrydd när jag tog kort bara några meter ifrån honom med barnen.

Nåväl resten av kvällen (det blir en extremt tidig kväll, febern gör att jag fryser rejält och huvudvärken gör sig på mind) blir det lugn och ro. Imorgon har jag en hel del att göra som jag inte hunnit göra idag, och så måste jag bli färdig med den där jädra media analysen.

Nu så. Over and out.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s