Barnuppfostran handlar om hälften hot…

…och hälften mutor, eller hur var det nu? Nåja, riktigt så illa var det väl inte i morse när jag släpade upp de stackars barnen för att ta sista sprutan inför Egypten, en tilläggsspruta mot hepatit A och B. Barnen var måttligt imponerade och trots att de andra sprutorna har gått bra var det mycket svårare idag, Amanda tvärvägrade. Efter fjäsk, hot och mutor från både mig och sköterskan där vi bönat snällt och stampat hårt i golvet blev hon i alla fall vaccinerad, spände sig rejält och det gjorde naturligtvis ONT plus att blodet strilade ner ordentligt (spända muskler gör naturligtvis att blodet kommer snabbare) och jag undrar om det kommer att sätta sina spår för kommande sprutor? Nåväl. Nu har de ett skydd för resten av sina liv och förmodligen kommer de tacka sin, idag, elaka mamma för att de slipper lägga pengarna själva när de gått ut gymnasiet och vill backpacka i långtbortistan.

01 - Copy

Det fanns en tid då jag inte tog mig råd till liknande grejer som vaccin, när jag åkte till Palestina förra året sket jag i vaccinet, trots att jag umgick på diverse platser där smittan kanske skulle kunna finnas. Nu är ju sjukdomen livslång och jag skulle ju inte förlåta mig själv om barnen fick den och får dras med den mer eller mindre hela livet. Jag jobbar ju också med flyktingar som kan ha med sig både hepatit och tbc och därför känns det jätteviktigt att man själv har ett fullgott skydd. Att vaccinera mig och framförallt mina barn känns självklart trots eventuella biverkningar, om inte annat för att slippa smitta andra.

Annars planeras det mer, äntligen tagit mig i kragen och höjt mitt SGI, det blir inte mycket, men tillräckligt för att i alla fall ta några semesterdagar när jag ska till Malta, har inte så många kvar och vill ta ut dem nästa sommar så barnen får ett ordentligt sommarlov, men några dagar tänkte jag ta ut på Malta i alla fall, det blir väl fyra-fem dagar med vanlig SGi och lika många med lägstanivå.

Den här gången kommer vi att bo i Marsascala. Det är en av mina favoritstäder på Malta, nära till både the Sant´Antnin Family Park som jag skrivit om tidigare i bloggen (här), och St Thomas Bay som är en av de lugnare vikarna på Malta men förträfflig att bada i.

01 - Copy (3)
St Thomas Bay
01 - Copy (2)
Familjeparken, definitivt en av de bästa lekparkerna på Malta, med ett utegym för mig också som pricken över i´et. 

Nåväl. Ikväll laddar vi för bio. Husdjurens Hemliga Liv ska ses. Barnen har tjatat och även Amandas bästa kompis ville se den så den familjen följer också med. Blir säkert kul, jag älskar Disneys animerade filmer, och det gör barnen med. Just det känner jag är lite tråkigt – någonstans har barnen tappat intresset (eller aldrig haft det) för vanliga tecknade filmer, typ Lejonkunden eller Musse Pigg. Men men. Man får ta det för vad det är. Tecknad film åldern är snart över i vilket fall som helst.

Jag håller på att försöka få ihop mina kameror också. De ska säljas till förmån för ett bättre hus och bättre objektiv. Kommer lägga ut mina kameror här, kanske någon som läser är sugen på att köpa.

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s