Jakten på den perfekta semesterbilden 2; att fånga känslan

Det är svårt att få till den där speciella känslan i en bild, men när jag leker fotograf letar jag alltid efter den. Det är självklart lättare att få med den i en bild som visar känslor mot en bild som visar en stol, ett bord, eller något annat. Jag lägger gärna in lite färg i en annars  grå bild alternativt gör bilden helt och hållet till svartvit eller sepia, men det är ju som jag gör. Hur gör du? Nedan några bilder jag har tagit som jag tycker symboliserar känslan rätt bra.

01 - Copy - Copy - Copy

Den blå flickan lyser upp den grå fasaden. Bilden tagen på Malta. På en arg flicka som ville gå själv. En utbildad fotograf hade nog tänkt på kompositionen – jag bara knäppte – och en bekant lyfte upp den som en av de bästa bilder jag tagit efteråt. 

01 - Copy - Copy (2)

Jag fotar mycket hästar och porträtt. Den här bilden tycker jag symboliserar kärleken mellan en ponny och en flicka på ett fantastiskt sätt. Det har gått några år sedan bilden är tagen. Tjejen har blivit tonåring. Ponnyn, eller fölet som det var, blev champion i Maltas egen sport Tal-Galopp (ponnygalopp med sulky) i somras med just denna flicka. Fick reda på för ett par månader sedan att bilden blivit belönad i någon fototävling på Malta.

01 - Copy - Copy

Havet är vilt, men på något sätt en fin känsla där familjen sitter i solnedgången och tittar på havets härjningar. Bilden finns, trots att det är mitt ex, på min fotovägg uppförstorad hemma.

01 - Copy (2) - Copy

Behövs det sägas något mer? Äkta glädje. Bilden var med och kom trea i en tidning som sommarbild. Jag tror det beror på glädjen i den, många av bilderna höll mycket bättre kvalitét rent fotomässigt och hade troligen vackrare motiv. Men glädjen går inte att ta miste på.

01 - Copy (2)

Cisk (Maltas egen öl), sommar och trav. Bättre blir det inte och symboliserar för mig vad Malta är känt för för oss svenskar. Det vill säga trav, svenska travhästar, sol och fest.

01 - Copy

Barnen visar definitivt upp alla de känslor det palestinska folket känner i detta flyktingläger utanför Ramallah i Palestina, där de flesta familjer bott sedan generationer. 

01

Denna bild är jag väldigt nöjd med och även den var en av de främsta i en föräldratidnings tävling som skulle visa glädje. Pojken visar verkligen vilken glädje det är med hästar. Bilden har också varit med i andra tävlingar efter det och placerat sig bra. 

1 - Copy - Copy

En Israelisk soldat skyddar bosättarna i Hebron mot barnen? Känslan jag får när jag ser den här bilden är att vi alla är offer, speciellt i den strid som utspelar sig i dessa länder, en strid ingen kan vinna. 

Bilderna är bland annat tagna från Israel och Palestina, Valletta, Maltas travbana, Sliema och Gustafs, Borlänge.  

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s