Ser fram emot att åka till Comino

Ja, ni vet, om man är på Malta måste man åka båt, annars har man inte varit där. Nästa gång har jag fått äran att få ett par sponsrade biljetter till Comino, tack vare min mans jobb. Det ska bli fantastiskt kul och jag ser fram emot en heldag med barnen i den Blå Lagunen där jag faktiskt inte har varit (ungarna har dock varit där).

01 - Copy (3) Comino ska erbjuda väldigt bra snorkling och vandring bland annat men det är badet vi åker dit för.

Man kan åka nästan var man vill på Malta med dessa företag som också är de som anordnar Jump On Jump Off turer med buss. Just Luzzu travel som mannen jobbar en del med i form av marknadsföring bland annat, har förutom bussturer framförallt båtturer där Maltarunt och Harbourtour som jag faktiskt åkt innan, dock med ett annat bolag, är det som säljer mest förutom Cominoturen då. Jag tycker att det är ett utmärkt sätt att se ett resmål att resa med dessa turistbussar och båtar, trots allt får man se vad som är viktigt på resmålet och när vi har ett dygn i Rom är det för mig självklart att ta en turistbuss för att få se staden. Förutsatt att det inte regnar förståss.

Nåväl. Dessa företag står uppställda överallt runt bland annat Sliema ferries och ett flertal finns även runt strandpromenaden. Om man vill köpa en biljett gäller det att A) Pruta. B) Hålla reda på vilket företag man ska åka med då det finns flera olika och risken annars kan vara stor att man hamnar på fel plats och fel buss och ja… Fel båt… Jämför gärna, men min erfarenhet är att de flesta företagen faktiskt har samma typ av utbud, förutom något enstaka som förutom alla de ordinarie sakerna även kör med nattbuss och undervattensbåt..

01 - Copy - Copy - Copy01 - Copy - Copy01 - Copy (2) - Copy01 - Copy (2)

Nåväl. Nu har vi alltså fått möjlighet att åka med gratis när vi åker dit. Jag tror det kommer att bli jättekul och ser fram emot packad matsäck och en dag vid stranden. I september är det fortfarande varmt och lugnt också när det kommer till andra turister. Innan dess har jag dock en del skola att göra. Blä för det.

Nu ska jag ut i vår egen skog med kamera och plastpåse i högsta hugg. Kantarelltime på gång, förhoppningen är att kunna göra kantarellstuvning på jobbet till killarna imorgon. Det, om något, är väl ändå svenskt???

01 - Copy - Copy (2)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s