Gräv där du står; Stassbackens Diversehandel, Stora Skedvi

Vi bor i en fantastisk hantverk-, entreprenör- och brukarbygd. I närheten av mig har jag jättemycket ekologiska lantbruk, både av olika grödor och djurgårdar, vilket jag naturligtvis tackar för. Jag trivs väldigt bra här. Det finns negativa saker också förstås, mycket SD röstare även om vi aldrig har känt av någon rasism (då har det varit värre i orten där barnen går i förskola/skola) och långt till skolan, men i det stora hela är det en ynnerst att barnen får växa upp just här om de nu måste växa upp i Sverige.

Idag tog jag en egen liten sväng till Stassbackens Diversehandel, det har länge varit inplanerat men inte blivit av. Min facebookbekant Katrine Lundqvist driver den här affären som ska påminna om gamla tiders diversehandlar vilket hon definitivt lyckats med. Jag blev väldigt positivt överraskad och tycker definitivt att den som gillar loppisar, kuriosa, fynd eller bara vill prata bort en trevlig stund ska besöka handeln. Du hittar den här på facebook och du hittar karta och sådant här. Det var min vän Marie som förde ihop mig och Katrine. ”Jag tror ni skulle trivas ihop om ni lärde känna varandra” skrev hon som förklaring när hon skickade en inbjudan till oss att hon tyckte vi skulle bli vänner på facebook, hittills har vi aldrig träffats dock mer än på fejjan, men idag var det så dags och som sagt, jag blev positivt överraskad. Annars hade jag nog aldrig fått för mig att åka dit, om jag inte hade haft henne på facebook och hon hade ett par saker som jag var intresserad av, men nu kan jag i alla fall säga att det var värt trippen ut dit och att jag tycker fler som är intresserade av dessa saker borde lägga in den lilla handeln i sin agenda om man ändå ska åt det här hållet.

Nåväl. Jag fyndade. En rejäl fågelbur och ett akvarium. Jag har tänkt tagit upp akvariehobbyn länge men det har inte blivit av, det är frågan om det blir det nu också eller om det blir ett kaktusnäste i det men det var så sjukt billigt att jag kände att jag ville ha det. Fåglarna är det Carl som tjatar om. Jag vet inte heller om det är något vi kommer att skaffa men även buren var billig så annars får vi väl ge den vidare. Hur eller hur blir det inga nya djur innan november och vi kommit hem från resan i alla fall, men som sagt, nu har vi möjligheten i alla fall. Sedan får vi helt enkelt se vad det blir.

01 - Copy - Copy - Copy
Stassbackens diversehandel med Katrine Lundqvist i spetsen.
01 - Copy - Copy (2)
Jag fyndade förutom bur och akvarium även några böcker.
01 - Copy - Copy
Godis i gammeldags stuk fanns det också gott om.
01 - Copy (2) - Copy
Porslin, serviser, gammal inredning, möbler. Allt det kan man hitta här. Själv var jag idag inte ute efter något mer speciellt, men…
01 - Copy (2)
…Dessa burkar hade jag gärna köpt om jag hade haft en bra hylla för dem…
01 - Copy (3)
Självklart en lika gammal kassaapparat.
image
Det är en del att fixa på den. Golv, baksida (fåglar är ju rätt skitiga, vi vill naturligtvis inte skita ner tapeter och inredning) lite svart färg. Men för en 50-lapp tycker jag att den var mycket väl värd sitt pris… 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s