Midnattstravet på Romme.

Idag packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Romme och dess årliga midnattstrav. Det var en stående tradition i mitt liv men jag kan ärligt säga att jag inte varit där på bra många år. I år skulle dock barnens favoritartister, Saraha och Samir och Viktor komma dit och jag tyckte inte det var så farligt med entrén det här året så jag tyckte det kunde vara en mysig aktivitet att ta med barnen på. Och vilken höjdarkväll det blev. Jag kan ärligt säga att det är nog första gången jag går på trav utan att knappt se en enda travhäst – men barnens glädje levde dock upp till det. Romme är på sommaren en trevlig bana att besöka med barn, deras lekland, med ruchkana, hoppborg och hinderbana, går inte av för hackor, men midnattstravet brukar vara något speciellt. Och med det fantastiska vädret som var… Ja, vi har helt enkelt haft en toppenkväll.

Det kan definitivt vara en bra grej att hålla koll på evenemangen som är runt om på våra trav och galoppbanor varje år. Även om man inte gillar hästar är det något visst med sommaraktiviteter på banorna och för barnen, som inte vill se trav, blir det ofta toppenkvällar.

13879395_1756814454607990_2357013301158117020_nDSC_0003DSC_0005

DSC_0007
Ett par hästar hann jag faktiskt se. När de skrittade mot start. Inte loppet dock 😉
DSC_0008
Ansiktsmålningen var gratis förstås, Carl ville vara ett lejon, Amanda en katt.
DSC_0010
Sarahas dansare showade på bakom scenen med de som ville, Amanda tänkte dansa med dem men det glömde vi bort.

DSC_0011

DSC_0012
Både Amanda och Carl fick en affisch med autograf. Stooort för dem.

DSC_0949

DSC_0950
Rommetravet har satsat stort på ett lekland för barn, tack och lov för alla oss föräldrar. Idag var det dock så mycket barn att det nästan blev farligt att ha dem där.

DSC_0966

DSC_0972
Amanda längst fram vid Samir och Viktor. Jag vågar inte tänka på hur den här tjejen kommer att bli som tonåring. Här har vi troligen det där superfanet som sover utanför arenor en vecka innan konserten. Tur att hon inte kommit på Justin Bieber än…
DSC_0974
Carl höll sig med mig han – och på mina axlar. De är ganska ömma nu, men vad gör man inte liksom?

DSC_0977DSC_0986

DSC_0991
Jag skulle väl aldrig någonsin kunna tro att jag skulle stå och hoppa runt som en tok med en 20-kilos unge på axlarna och klappa takten med ”Bada Nakna” och ”Groupie”… Men ja – det rockade ju. Det sägs att Samir och Viktor inte kan sjunga, det låter tondöva jag vara osagt. Showa kan de i alla fall.

DSC_0998

DSC_1006
Gratis ponnyridning brukar det vara också. Konstigt det där – vi har sagt till Amanda att hon får en ponny om hon visar intresse. Det visar hon inte. Men hon ska alltid rida när det kommer till sådant här.
DSC_1010
Saraha bjöd också på show, hon sjunger popsånger a la african style och hade dessutom två helt fantastiska dansare med sig som verkligen drog igång publiken. Även om Samir och Victor var dragplåstret så var nog ändå Saraha bäst. Barnen var otroligt glada att de fått se henne på riktigt.

DSC_1016DSC_1033DSC_1039DSC_1043

Med det sagt så tar jag faktiskt helg från bloggen nu då vi ska försöka ta oss ut i skogen och plocka svamp imorgon.

Tjingaling.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s