Snorkling på Malta.

01 - Copy

Som jag skrev tidigare. OM ni någon gång besöker denna ö är det främsta turisttipset att köpa snorkelutrustning och lära sig snorkla. Man behöver inte göra det avancerade att ta in luft, dyka och upp till ytan och blåsa ut vattnet igen utan det räcker med att ligga vid vattenytan och titta ner på det akvarium man hittar där. Även vid Sliema klippor som är där jag snorklar mest.

Man kan definitivt hitta vackra fiskar redan nedanför klippkanten, nu den här resan hade jag möjlighet att ta en heldag med snorkling, och hade turen att få se både muräna och barracuda, om än, tack och lov, i mindre varianter och när det kommer till barracudan, tack och lov ensam.

Min favorit är definitivt denna som är relativt vanlig och gärna kommer fram och är nyfiken på en fast firren borde tröttnat på snorklande turister för länge sedan;

10

Men även denna fisk är fin tycker jag och den är lika vanlig den;

10

Malta är känt för att ha Europas klaraste vatten vilket gör att man inte behöver komma så nära fiskarna. Därför är det också här man ska dyka om man har sin dykarlicens, det finns ett flertal sänkta skepp från andra världskriget inte alls långt från stränderna runt hela ön, och dessa fungerar som rev idag med massor av olika arter. Risken att stå öga mot öga med en rovfisk, till exempel vithaj, är dessutom näst intill minimal då dessa håller sig på betydligt djupare vatten längre från land. Jag dyker inte själv men kan verkligen tipsa om att skaffa snorkelutrustning och bara snorkla vid klipporna, om så bara vid Sliema.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s