Fick ännu ett stipendium…

…Denna gången fick jag Visions resestipendium på 5000 kronor. Jag tackar för det och kan konstatera att mina egna kostnader för resan nu är helt täckta, att jag i lugn och ro nu också kan leva på csn och några föräldradagar precis som det var tänkt från början. Barnens kostnader hoppas jag täcka med några artiklar, dels för en portal i bloggform men också ett par andra artiklar. Annars är det inte hela världen om jag inte får något sålt, äta mat skulle de ju liksom göra hemma ändå, en lägenhet hade kostat lika mycket i alla fall (vi har hittat en enrummare med kök och AC där vi ska bo under perioden, den hade jag ju liksom hyrt i alla fall, oavsett om familjen skulle med eller inte).

Vilken spännande höst det kommer att bli. Egypten med familjen, Västsahara med bästa vännerna från icke vålds världen och därtill studier till integrationspedagog vilket kommer att medföra praktik och rapportskrivning för kommunen (förutsatt att jag kommer på något vettigt att skriva en rapport om). Tror det blir perfekt även om det är helt uppenbart att jag inte kommer att kunna jobba under hösten, utan får leva på csn, annars kommer jag aldrig klara studierna.

Laddar som sagt upp för en rejäl studiehöst på Malta nästa vecka. Känns nästan lite tråkigt att åka iväg från min lilla trädgård jag har på verandan. Alla örter börjar bli dags att skörda snart, gurkorna, paprikorna och chilin är på gång. Tomaterna är dock segare, måste göra något åt dem tror jag, annars lär de dö när jag är borta.

Gurkor, röda vinbär, chili, paprikor… Snart klara att skörda. Det är väldigt synd att det inte finns så många på gården som kan ta hand om dessa juveler det här året då vi är ute i perioder allihop. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s