Engelsmän är idag dragna över en kam…

…att vara riktigt riktigt korkade. Alltså. Man får tycka vad man vill om EU, jag tycker också att allt inte är särdeles positivt med organisationen, men att gå ur en internationell organisation på grund av flyktingfrågan är så dumt att klockorna stannar.

Euron står i 1.07 (det blir en dyr resa till Malta om några veckor för egen del), pundet har inte stått så lågt sedan jag var på semester med mina föräldrar 1990 i London, alltså. Det blir inte bra det här. Hoppas det rättar till sig under de kommande dagarna och engelsmännen vaknar upp ur sin dvala…

Förövrigt funderar jag på hur engelsmännen själva kan tycka att det är helt okej att rösta om EU medlemsskap för att unionen inte är bra för dem när de inte har någon förståelse för sina landsmän i Skottland som vill rösta om att vara kvar i en union för att det inte är bra för dem? Skottland vill som bekant vara kvar i EU och kräver nu en ny folkomröstning, Nordirland kräver samma sak vad det verkar. Det blir oroligt i GB nu och det lär bli oroligt i hela Europa. Till det Trump i USA så har vi snart ett tredje världskrig, startat av enbart västländer. Var ska man fly för att sätta sig i trygghet? Mellanöstern kanske?

0

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s