Jobbplugg och träning…

Det var länge sedan jag tog ut mig så hårt under en träning så jag kräktes. Det har jag gjort idag dock. Körde rygg, ben, stjärt och armar med personlig tränare. Värmde upp med tio minuters jogg och ökade på till 8.5 kilometer i timmen och det gick riktigt bra, jag var inte allt för trött efter den uppvärmningen. Imorgon ska jag jogga 8 km om inte kroppen säger ifrån från idag och målet är en timme, sedan blir det styrka lördag kväll i egen regi, styrka på måndag med PT och kondition, men troligen inte löpning, två gånger nästa vecka. Efter imorgon blir det ett par veckors vila från löpningen då benhinnorna börjar säga ifrån, morgondagens löpning borde jag klara men sedan tror jag att vi tar det lugnare. Kondition kan tränas på andra sätt och för mig blir det roddmaskin och cykel.

Dagen har spenderats med utbildning i lösningsfokuserad metod, dravvel om du frågar mig, jag hoppas jag fattat fel men kan inte riktigt hålla med resten av gruppen eller föreläsaren att det verkar vara vettigt, jag tycker ickevåldsmetoderna passar väldigt väl in på både jobbet och konflikthantering men ska ändå ge det en chans för att sätta mig in i det. Eftermiddagen har använts till att förhandla med tidning om ett rep de bad mig göra. För ett par år sedan, när jag flyttade hem från Malta, fick jag en artikel insåld i en söndagsbilaga i en stor engelsk tidning som även finns på Malta och andra engelskspråkiga länder. Artikeln handlade enkelt sagt om midsommarfirande i Gagnef. So far so good. Nu hörde samma tidning av sig igen, de ville ha en artikel om de tio bästa turistresemålen i STADEN där jag bor. Självklart tackade jag ja. För att sedan komma på – finns det ens tio turistställen i Säter? Jodå. En massa kompisar (och företag som ville ha reklam) pmade mig med tips så jag hade lätt kunnat skriva ihop en lista.

Betalningen är inte bra att skriva som frilansjournalist i utländska tidningar. Speciellt inte resereportage. Och jag har funderat. Varför ska jag lägga tid och energi att sätta den här kommunen på kartan? Varför ska jag engagera mig i det? Visst, många av ställerna besöker jag ändå så det hade blivit minilmalt med tid under sommaren, men i alla fall, den här kommunen har ju inte direkt, i flera avseenden, behandlat mig eller min familj trevligt? Nä. Jag har inte direkt legat sömnlös de här nätterna, beslutet var lätt, idag tackade jag nej till att skriva den här artikeln. Jag hänvisade till att de gärna får återkomma nästa år, kanske har jag mer tid då och dessutom har ett bättre anseende till platsen jag bor på helt enkelt. De hörde dock av sig på mailet direkt, Sverige upplevs som exotiskt och efter lite förhandlingar har vi nu dock kommit överrens om att det får bli DALARNA som artikeln riktar sig mot. Och det är ju bättre, då behöver jag inte ha dåligt samvete att de saker som finns i den här staden inte riktigt platsar liksom. Det känns faktiskt skönt att ha tackat nej (nåja, omförhandlat) ett jobb på de premisserna. Jag skriver inte så mycket nu för tiden. Det jag skriver vill jag känna att jag brinner för och gör ett bra jobb med. Det skulle jag aldrig kunna göra med det ovanstående helt enkelt.

Nåväl. Fullt upp med jobb annars i helgen. På lördag avgår grand national, jag ska göra lite fotojobb så kvällen har gått på att läsa på till tävlingarna. Förra året var barnen med, det var inte sådär jättebra, i år är det pappahelg så i år åker jag själv.

01 - Copy01 - Copy - Copy

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s