Veckan som gick

Blir mindre och mindre uppdateringar, hinner inte riktigt med med plugg och jobb och träning och familj och allt sådant. Kommer inte att komma in med mediaanalysen den här gången heller utan får sikta på hösten. Jag har hållt på med samma ett bra tag nu, att analysera hur libysk media vinklar Gaddaffi 2010 och 2015. Jaja, jag skickar in den till augusti istället helt enkelt.

Istället nu planeras Egyptenresan. Det är fortfarande lite osäkert när och hur och var, Ahmed och jag är inte helt överrens ur man planerar en långresa heller. Ahmed vill helst bo med sin familj som finns på plats vilket jag förstår, bara det att de säger; ”Vi ordnar accomondation när ni är på plats i närheten, det är enkelt”. Jag känner att med två barn så går det inte att ordna på plats, jag vill VETA att vi har en sängplats för hela vistelsen innan jag ens betalar avgiften till skolan. Egentligen borde jag nog kunna lita på Ahmed där, han har själv bott i Egypten och vet hur det funkar, men just den delen är jag stenhård på – login ska vara löst innan vi kommer dit. Jag vill inte leva som en backpacker med barn i världens största stad, även om jag inte tvivlar på orden att det inte är några problem (finns ju hotell annars) så vill jag ändå känna mig trygg. Hade jag rest själv hade jag skitit i vilket, men med barn krävs det så mycket mer planerande.

Ahmed förstår väl inte riktigt det där, allt pendlande gör ju att han inte riktigt kommit in i den roll som han egentligen ska ha i familjen än, men jag, som har mitt schema strukturerat per sekund dygnet runt behöver verkligen ha i alla fall en någorlunda planering även för denna resa. Därför har jag börjat titta på lite vad som ska göras i övrigt också. Visum, svenska skolan, aktiviteter om dagarna, intervjuer som man kan göra på plats, och så vidare. Klart är att det finns otroligt mycket att göra i Kairo och Egypten för hela familjen, massor av gratismuseer för barnen och annat att se. Så här långt har vi kommit med planeringen:

Pyramiderna – är såklart självklart, säkert en och två och tre gånger. Vi ska försöka att både gå in i dem och rida runt dem på häst.

Dromedarridning i Sahara – Lika självklart och blir spännande för barnen.

Suezkanalen – Med tanke på hur mycket den här kanalen har betytt för hur det ser ut i mellanöstern och Europa idag blir det en resa dit, vet inte riktigt till vilket ställe än.

01 - Copy - Copy

Suzanne Mubaraks vetenskap- och utforskarcenter – för barn som visar det förhistoriska Egypten, dinosaurier, rymden och sådana där saker. Det ska vara fri entré dit och något liknande universeum med en stor regnskogsdel.

Suzanne Mubaraks barnmuseum – ett museeum om Egypten, dess kultur och geografi, som barnen genom lek stimuleras till att lära sig saker. Ska bli mycket intressant att åka dit.

Dr Ragabs Faraoniska by – Verkar verkligen skithäftigt. En segling på ett floddelta med massor av besök hur det var under faronernas tid.

Fagnoons konstskola – Här får barnen utrymme för sin kreativitet. De uppmuntras att måla på allt från silke, bord och bänkar till den bosatta åsnan. Dessutom kan de prova på drejning, dockmålning, järnböjning och tryck.

Förhoppningen utöver detta är ju även att vi ska ta tio dagar vid röda havet. Vi får helt enkelt se hur min ekonomi ser ut, men jag hoppas verkligen vi kan planera in det också.

Nåväl. Veckan har annars varit fantastisk, men jag har dock varit väldigt trött. Ikväll är Amanda hos en kompis, hon ska sova över för första gången. Jag räknar med att få hämta hem henne men hon har åtminstone ringt och sagt god natt. Igår tog vi första doppet för säsongen i Dammsjön, det är nästan lite utlandskänsla där. Men bara nästan. Inte så kallt i vattnet, rätt skönt.

I onsdags var jag på en föreläsning om det nya asylreglerna. Det kommer ett eget inlägg om det skulle jag tippa på, mycket givande i alla fall. Det är viktigt att hålla sig ajour med vad som gäller, men jag blir väldigt ledsen när Sverige verkligen bryter mot de regler och lagar och konventioner som finns. Vi ska göra lag av barnkonventionen – jättebra. Samtidigt väljer vi att lägga lagar som behandlar migranter helt emot den. Så jävla tramsigt.

01

Over and out för ikväll…

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s