Även Victoria och dess citadell är väl värt ett besök.

Victoria är Gozos största stad och kanske mest känt för sitt citadell. Du kan läsa mer om citadellet här. 

Från citadellet ser man hela ön, det är en storslagen vy och vi spenderade några timmar här med att dricka öl och vänta på min kamera laddare, därför är de bilder jag tagit från citadellet inte vidare bra utan tagna med min halvkassa mobilkamera.

1213 - Copy - Copy13 - Copy13

Det har varit en fantastisk upplevelse på Malta den här gången, men efter tre dagar var vi ganska trötta på Gozo. Lantluft i all ära och jag älskar att vandra – men det är på Malta det händer. Helt enkelt (sommaren är dock Gozo ett bra ställe, betydligt lugnare och med lugnare turister än på fastlandet). Ska man köpa någon souvenir med sig från Gozo – ja, då tycker jag att man ska handla vin, soltorkade tomater, olja eller kryddor. Gozo är känt för sina ekologiska produkter.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s