Upplev Gozo till häst.

…Jag vill börja med att berätta om vår fina ridtur som vi hade i söndags.

Det finns flera stall som hyr ut hästar på Gozo, ett är Gozo Horse Riding stables som drivs av Joe och hans son Charlie Muscat och ligger drygt fem-tio minuter från färjeterminalen.

Hästarna är importerade, från öststaterna eller från Nordafrika, och mycket lugna och trevliga, mannen hade aldrig ridit innan men det gick utan problem. Stallet har ett tiotal hästar i alla storlekar från shetlandsponny och åsna som används i verksamheten, alla hästar har en liten paddock som de står i dagtid som är lite större än en normal box här i Sverige, det finns också ett par större hagar där de samsas att gå nattetid. Även om en del av hästarna skulle kunna ha några kilo muskler till på sig, är de ändå välskötta och de får även hö. Just höet är ett problem på de maltesiska öarna. Vädret gör att det är svårt att få bra skördar och en höbal på tio kilo kostar upp mot 17 euro. Bristen på mark gör också att det mesta av höet importeras från Italien till en hög kostnad. Hästarna på det här stället fick dock bra med hö, men smakar det så kostar det. Både Joe och Charlie har andra jobb på sidan av, de är glada om farmen går plus/minus noll.

Joe berättar om hur man använde sig av odlingarna på slätterna ner av havet förut. ”Tyvärr är det inte så mycket kvar av det” sa han, ”den yngre generationen vill hellre bo på Malta”.

Att skritta ett par timmar var mycket rogivande och även om det kändes konstigt med helstängt och lite otäckt där vägen var smal med klippor på ena sidan och klippor rakt ner i havet på andra sidan visste min häst Benji, exakt var han skulle sätta fötterna. Benji hade gärna fått komma hem till mig, det var dock inte Joe så glad i, de vita hästarna som vi red går ofta par när det kommer till bröllop. Bildbomb;

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s