Vattkoppor.

Så. Senaste veckan har vi fått träffat på vattkopporna. Carl hade en febersläng natten mellan lördag och söndag, sedan var han bra, på tisdagen var han lite snorig men tyckte han skulle gå på dagis. Fick hämta honom vid lunch då han var helt prickig. Fast han har nog ett ganska lätt utbrott, bara 60-70 prickar över hela kroppen, de verkar inte heller klia så mycket, och han är inte längre särskilt hostig eller förkyld.

Nu har Amanda börjat hosta, så det kommer väl på henne också. Om hon inte redan har haft det, vi misstänkte det när hon var liten.

Att barn har vattkoppor är ju oftast ingen fara –  vad värre är – är att JAG inte har haft det, men nu är det nog på gång. Ser fram emot en otrevlig vecka eftersom man ska kunna bli ganska sjuk när man har det som vuxen.

Annars har vi haft några ganska trevliga dagar. Vi har varit ute och ridit, tittat på cirkusdjur, grillat och haft det väldigt bra helt enkelt.

011

01

För övrigt är jag väldigt förvånad över den kritikerstorm som har kommit av Yasris avgång och att han vägrat ta en kvinna i hand. Eller – egentligen är jag inte förvånad. Det är så vi i Sverige gör när någon inte gör som oss (för självklart måste alla göra som vi svenskar, eller hur ?). Någonstans känner jag att man bör få hälsa som man vill. Någonstans har någon islamofob missat att det här faktiskt inte har med att män ser ner på kvinnor att göra. Även gifta muslimska kvinnor vill inte ta andras män i handen. Min man hade inga problem att hälsa innan han gifte sig, nu när han är gift vill han inte gärna ta kvinnor i handen heller även om han är lite mer sekulär än vad Yasri är kanske och gör det ändå.

Vi har ett helt skidlandslag som vägrar skaka hand med andra personer. Deras religion heter OS-guld till Sverige. Betänk det. Är det verkligen okej för dem att låta bli att skaka hand?

Jag kan också gå till mig själv, kommer jag till södra Europa så vägrar jag kindpussas. Varför`? Det är äckligt. Jag anser att det är ett steg över vad som är gränsen till min integritet. Speciellt från män. Absolut från okända män. Det ska också mycket till att jag ska kramas. Jag ska känna personen väldigt väl för att tycka det känns okej med en kram. Har jag rätt att välja att göra som jag vill för att ha min integritet kvar? Ja, det tycker jag. Har jag rätt att sätta min egen gräns för det här? Ja, det tycker jag faktiskt. Vi anser att det är så här man gör här i Sverige, och nu vill man få det här till att det handlar om att män inte visar respekt för kvinnor. Vänd på det. Min man vill inte ta andras kvinnor i hand av respekt för både mig och deras män (nu gör han det ändå). Kan det inte få vara upp till honom då? Dessutom är inte det här en muslimsk mansgrej, utan det finns lika många kvinnor som inte tar i hand med män de inte känner.

Jag känner Yasri, det är en otroligt duktig människa och internationellt erkänd som kämpar för allas lika värde. Han startade svenska muslimer för fred, som har hög andel kvinnor inom styrelsen och som har mycket samarbete med bland annat kristna fredsrörelsen för en bättre värld. Han har den största respekt för kvinnan, men han är troende. Så troende att han inte tar en annan kvinna i hand. Hans fru gör troligen likadant. Kan vi inte få hälsa som man vill? Skulle alla italienare och fransmän bli kränkta av att jag inte kindpussar när jag möter dem hade jag inte haft några vänner från dessa länder, men det har jag. För det måste vara okej att hålla på sin integritet, oavsett om man är man eller kvinna. Även i Sverige. Eller?

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s