Dagen borde ägnas till plugg.

Men det går inte. Jag är helt uppe i varv över den här Egypten resan. Vi ska till Egypten. Jag ska läsa arabiska. Vi ska se pyramiderna och åka båt på Nilen. Häftigt. Jag har planerna klara, ska söka även lite pengar från facket och andra ställen.

Så tänkte jag i morse. Sedan kom funderingarna. Vilka försäkringar ska man ha? Vaccin? Hur undviker vi magsjuka? Vad är värt att se, även för barnen? De börjar bli stora nu, Egypten är en av de tidigaste kulturer man känner till, just därför tycker jag de ska med. Jag tycker att de ska se pyramiderna i verkligheten, jag tycker vi ska bada i Röda Havet, åka båt på Nilen… Titta på faraonernas kvarlevor. Ni vet, allt sådant där som jag nu har chans att ge barnen på riktigt och inte bara i framtida skolböcker. Att åka iväg med barn så här kommer ju kräva en del planering. Pratade med skolan idag och visst kunde de ordna boende åt hela familjen. Det löser sig sa mannen, som var mycket tålmodig trots att jag störde honom mitt i fredagsbönen. Jag tror det löser sig riktigt bra till slut.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s