Äntligen…

…har migrationsverket hört av sig och ville ha fler uppgifter (vigselbevis) från oss och dessutom boka in intervju till Ahmed. Efter drygt 8 månaders väntan vilket ändå kändes kort, jag hade trott att de skulle börja kolla på ansökan någon gång i höst eller så. Den normala handläggningstiden är egentligen 1½ år på anhöriginvandring så det kändes som ett mycket positivt besked.

I början sa vi att det inte gjorde så mycket att det dröjde. A har sitt jobb på Malta och kan pendla om det är så. Men det blir jobbigt i längden och de senaste två månaderna har det tärt något oerhört. Nåväl. När intervjun har varit brukar det ta några veckor innan beslutet kommer. Jag antar att de helt enkelt vill jobba undan den hög de har för egentligen får de ju inte säga nej till Ahmed eftersom han är gift med en svensk och dessutom har ett uppehållstillstånd i ett annat land så det är kanske mest formala med den här ansökningen.

Nåväl. Det blir bra till slut. Nu ska vi bara hitta en billig flygresa till Malta.

vigselbevis

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s