Haft en fin påsk…

…eller rättare sagt – jag HAR en fin påsk. Idag har vi varit ute, nästan hela dagen. Barnen har varit ute och hoppat studsmatta, Amanda har lärt sig att både slå volter på studmattan och hjulat riktigt bra på marken. Det har jag aldrig kunnat, men Amanda är så för sig hela tiden. Skulle inte förvåna mig om hon slår volter i luften själv från marken inom ett par år också.

Runt middagen idag tog vi bilen till Kloster med matsäck och gick en sväng i naturreservatet och sedan åkte vi hem och åt köttfärssås, meningen var lammfiol som vi i vår familj äter istället för julskinka som ingen av oss gillar, men det fanns inte tid till den så det fick bli köttfärssås på lammköttfärs (blir absolut bäst av allt kött som finns, tycker jag) och feta och soltorkade tomater till det.

Nu har vi laddat upp för Bolt, medan jag tar en stongbow. Sista gången jag dricker alkohol alls innan slutet av maj, det är som att dricka flytande bröd och på tisdag kör hårdträningen igång så då blir det nyttigt hädanefter. Det har varit rätt nyttigt hittills också, men tyckte jag kunde unna mig en Strongbow. Träningen går faktiskt helt okej, jag tycker jag har haft ett par veckor på mig nu att komma igång och försökt ta det lugnt. Första gången jag gick på bandet gick jag 30 minuter i 2% uppförslut och fyra-fem km i timmen och var tvärslut efteråt. Nu ökar jag för varje gång och det fungerar rätt bra så nu går jag 30 minuter, 6-6.5 km i timmen och 5-6% lutning hela vägen relativt enkelt. Det gäller att börja försiktigt, min kropp har över 90 kg att släpa på så annars lär jag få ont i knäna igen som jag brukar få när jag sätter igång. Mål är dock viktiga att ha. I maj är första motionsloppet, bara en halvmil med målet att ta sig runt, var säger jag inte, men i höst hoppas jag lägga in ett par 10 km lopp för att slutligen springa Västsahara och Palestina maraton nästa vår. Om jag har råd förstås.

Nåväl. Första målet – att få bättre allmän kondition – är ju redan i hamn. Jag har numer inga problem att vara ute i naturen och vandra. Idag var det enkelt. Annars brukar jag flåsa som jag vet inte vad av en liten tur.

Nåväl. Soffläge nu. Bolt. Hundraåringen som klev ut genom fönstret. Och gos. Med barnen och senare med mannen. Bra dag. Trots allt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s