Var sak har sin tid.

Idag är det ridtravarförbundets årsmöte. Jag har valt att inte åka dit alls och avgår efter att ha gett nästan tio år av mitt liv till förbundet. Det känns bra, det har varit nio otroliga år – i alla fall de första delarna. De sista två har varit kantade av lathet, bossande och otrevligheter. Ingen vill stanna i en sådan styrelse och droppen för min del var när jag i höstas fick arbetsstipendium till en bok om travhästens omskolning som dock måste gå via föreningen. Resten av medlemmarna valde att ifrågasätta att jag var för inkompetent utan att ens fråga vad det var för bok. Jag tycker det är tragiskt, för det första är det ingen i nuvarande styrelse som överhuvudtaget har koll på mina ridkunskaper alls. För det andra skulle boken vara journalistisk skriven och inte skriven ur egna erfarenheter. För det tredje var jag ju kompetent nog att hålla i tidningen. Men det är klart, det var väl för att ingen annan orkade lyfta de fingrarna helt enkelt.

Jag hade kunnat ge dem ett utkast – men med den inställningen kändes det lönlöst. Dels för att man ska passa sig att ge bort sina idéer, jag har varit med om att de blivit stulna (artikelidéer då) förut och ville inte riskera att de tog pengarna och lät någon annan göra en halvdan bok.

Det och att det varit så mycket annat tjafs och ovilja till att faktiskt genomföra förslag som hade gått enligt stadgarna vilket styrelsearbetet idag inte gjort, gör att jag har inget kvar att ge i den föreningen.

Jag har fortfarande tro på min bok, den är också insåld till ett av de större förlagen, men jag måste sätta mig ner och skriva också, och det kan jag inte göra än då jag har annat jag tjänar pengar på att göra i första hand. Men det finns fortfarande idéer och en av dem är i alla fall på väg att bli färdigställd.

Hur som helst. Det har varit flera fantastiska år som gett mig fantastiska vänner. Tack för allt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s