10 saker som alltid finns i kylskåpet.

Fick den bloggutmaningen via en portal jag är med på. Jag roade mig med att titta igenom kylen vad vi verkligen ALLTID har hemma här.

Ok. Matolja – finaste olivoljan. Jätteviktigt. Tycker en riktigt bra kallpressad olja är sååå mycket bättre än något annat att använda i matlagningen (sedan gör man även fantastiska ansiktsmasker och hårinpackningar med den som bas). Olika sorters creme fraishe – beroende på hur mycket från grunden jag vill göra. Det finns alltid hemma i alla fall. Vi gör mycket röror baserade på pasta i familjen, det går snabbt, är gott och alla äter det. Linser äter vi mycket också och då alltid med krossade tomater och sambal oilek (finns också alltid hemma).

Olika smakersättare, på bilden kycklingbuljong men jag har ofta vegetarisk också eftersom vi äter mycket vegetariskt. Havregryn och mannagryn är jätteviktigt, vi äter nästan uteslutande gröt på morgonen när barnen inte äter på förskolan och mannagrynspudding är fantastiskt att göra efter jobb som kvällstugg. Och så kryddor. På bilden en arabisk kryddblandning som man hittar i arabiska butiker med bland annat bockhornsklöver. Mycket gott, den används varje gång jag lagar mat nästan och nu börjar den bli slut igen så jag lär fixa ny.

Pasta har vi ofta också. Blir liksom så när barnen behöver ha mat snabbt. Ikväll hämtade jag ju barnen vid halv sju, då hade de inte ätit på ett bra tag och det var bara att göra mat. Det blev en god pastagryuta med nötkött, tomater, broccoli, morötter, paprika och creme fraishe med fetaost och soltorkade tomater. Perfekt och enkelt att göra en kväll. Snabbt gjort.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s