-0.6 kg

Sedan förra veckan. Det är ju bra, för jag blev dunderförkyld i onsdags och har svullat i mig läsk, godis och andra onyttigheter (när jag är sjuk är det välmåendet som går först). Nu är jag dock frisk igen och idag blev det 2 km powerwalk i uppförbacke på gymmet (ja, jag VET – det är INGENTING, men jag misstänker skarpt att jag blev sjuk med hög feber och hosta just för att jag började lite väl hårt i förra veckan, så jag får väl, helt enkelt, sansa mig och börja långsamt). Hade dessutom inte så mycket tid idag då vi bara testade på barnvakten på gymmet.

Nåväl – ett halvt kg får väl liksom duga även om målet var ett i veckan. Det är ju minus i alla fall.

Bra dag annars idag – varit på språkcafét ikväll, Ahmed var med och det var faktiskt typ så vi träffades, så det var lite deja vu idag liksom. När vi träffades var Ahmed tolk i Maltas flyktingläger och jag undervisade i engelska. För min del var det åtrå från första ögonkastet, men det kan man ju känna för många och jag levde i ett förhållande så det var bara att lägga de känslorna på is. Sedan, när jag och Daniel separerade och flyttade hem kom Ahmed och hälsade på och sedan dess har vi varit ett par. Det är inte alltid lätt att leva med honom, men det beror inte på honom. Han är en fantastisk man som är helt underbar med barnen trots att de många gånger kan vara tuffa mot honom, tyvärr får man ta emot rätt mycket skit från samhället för att man har en partner som råkar vara muslim. Jag skriver just nu en artikel om detta då man till och med från personer som ska verka för att barnen ska växa upp i ett bra samhälle kläcker ur sig grejer som mycket väl kan bero på rasism. Jag kommer, med all anledning att återkomma till det,  en artikel är på väg ut i menatidningen.se just nu.

Jag kommer aldrig att tolerera smygrasism, och för min del är det solklart efter senaste utspelet från folk i min närhet att höstens händelser kanske beror på något annat än det man hävdade. Solklart.

Nåväl. Kvällen har spenderats med MFM (memory familjemästerskap). Jag vann – Amanda tvåa. Stampe trea. Carl gav upp och gick och spelade Ipad istället och Ahmed fuskade så han blev diskad.

000001

00

Memory borgar för tvtittande sedan. Vi har verkligen världens kärvänligaste kanin. 

0

Språkcafé ikväll. Så himla nöjd med min fina present för förra terminens jobb med språkcaféet. Det hålls i Borlänge missionsförsamlings kyrka och jag är så nöjd att jag vågade gå dit. Sådan värme har jag aldrig träffat. Tummen upp för människor som bryr sig om andra, vare sig det är jag, du, någon som är svart, vit, grön, rosa, jude, woodoo religiös eller bara är helt enkelt. 

000

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s