Första dagen på nya livet…

Igår skrev jag in mig på Må Bättre. Jag och Ahmed pratade här om veckan om att skaffa häst då jag blev erbjuden att få en jättefin häst. Tyvärr blev det inget av med den, men då tänker jag att träna ett halvår med personlig tränare för att gå ner i vikt blir ungefär samma kostnad, och here we go. Jag väger idag över 90, vill gå ner till under 70 på det här halvåret. Det var fasiken inte billigt, runt 2000 i månaden, men alltså – med tanke på att pappa dog i hjärtproblem när han var 50, och mamma, som aldrig rört sig eller tränat alls, är så stel idag som snart 65 åring att hon knappt kan gå, är det med all säkerhet välinvesterade pengar i en aktiv framtid och ett längre liv.

Jag är taggad som tusen, fick med mig Ahmed också som nappade på att träna på gym han med, så vi är två och målet är i alla fall för mig att komma igång och träna varje dag, inte hårt förstås, men i alla fall lätt varannan och tungt varannan. Tror det här är vad jag behöver och hoppas få bra motivation till att köra olika styrkepass varannan-var tredje och olika danspass varannan.

Annars då? Det var ju ett tag sedan. Det rullar på här, fortare än någonsin faktiskt. Jag har påbörjat en kurs i arabiska också. Det fungerar bra tycker jag, har lärt mig massor på de två gånger jag gått. En kurs på 12 gånger ger inte ett flytande språk förstås, inte så svårt som arabiskan i alla fall, men jag har haft det lite kämpigt med språket via universitetet och jag är glad att jag nu har möjlighet att läsa ordentligt och kanske lära mig så jag kan ta mig fram utan några större problem i ett arabiskt land. Sedan är det ju olika vilken dialekt man lär sig. Libyska är väldigt svårt att förstå till exempel, jag förstår det ju eftersom Ahmed är därifrån, men på kursen lär vi oss mer formell palestinska/syriska.

Nåväl, med barn, träning, arabiska, skola och jobb hinns inte så mycket mer med. Vi håller på att planera för semester just nu, jag vet inte om jag kan följa med, beror på hur mycket jag jobbar, men tanken är att flyga till Krakow, stanna ett par dagar, ta bussen till Ahmeds bror i Piestany i Slovakien, stanna ett par dagar, ta bussen till Wien, åka hem. Vill gärna med, både Wien och Krakow är städer jag gärna vill se. Nåväl tiden får utvisa. Nu ska jag fokusera att gå ner i vikt först.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s