Plugga eller inte… Det är frågan…

Sitter och lyssnar på mannen som satt på bubblorna i bubbelbadet i badrummet (jo vi har ett badkar med bubblor i, det är lite lyxigt faktiskt, även om ungarna är rädda för att köra bubblorna). Det låter onekligen som ett flygplan som är på väg att starta.

Har efter mycket om och men bestämt mig för att fortsätta att läsa i vår. Tänkte hoppa av, hösten har kostat så otroligt mycket energi på alla sätt, men sedan kommer de här tankarna. De bittra människorna som satt mig i den här situationen som jag varit i ska inte få vinna. De ska inte bli mina energitjuvar och förstöra mina planer även om planerna inte passar in i någons liv som är nöjd med villa, volvo och vovve (liksom – jag har förståelse för det valet men finns det verkligen något tråkigare livsval – egentligen?).

Nu har som sagt hösten kostat MASSOR med energi vilket innebär att jag ligger efter med några kurser. Men so what? Bara att kämpa på och läsa ikapp. Och utan CSN måste jag inte heller känna att jag måste klara skolan. Jag kan jobba och läsa när jag orkar i min egen takt. Så får det bli och idag registrerade jag mig på internationella relationer II där jag också ska skriva min högskoleexamen inom ämnet. Man ska stå upp för sina mål – och inte böja sig för normen.

Det kommer dock kräva massor. Fokusering, arbete och tenta upp failade kurser. Men jag ska plocka ihop all energi jag har och verkligen satsa allt på jobb, barn, familj och skola. Och sedan, när jag klarat det, när jag skrivit examen inom det och mellanösternstudier och är nära min master, ska jag ta ut resterande 80 föräldradagar som jag har och sätta mig i Thailand eller någon annanstans och bara vara med barnen. Det är planen 🙂

Internationella relationer är ett svårt ämne. Jag vill egentligen inte läsa det här ämnet men måste ha mina poäng för att plocka ut mina examen så vi kör väl på ett år till. Som sagt. SEDAN ska jag planera för en långledighet med barnen på något fint ställe. Alla säger att man ska vara rädd om föräldradagarna, men de brinner ju inne typ när barnen börjar skolan. Bättre att göra något bra av dem i stället.

01

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s