Hemkomna från kryssning…

Dåså, som 35åring bröt jag kryssningsoskulden. Vi hade fått ett presentkort på kryssning med mat och valde att utnyttja det på Viking Cinderella med destination Åland och nyss är vi hemkomna därifrån.

Det var väl visserligen trevligt och mysigt att komma iväg på tu man hand men jag är faktiskt ganska besviken. Jag hade nog helt enkelt lite för höga förväntningar för jag hade nog trott att det skulle vara större och mer hålligång. Jag kan förstå att människor åker på kryssning och tycker det är kul för att få ett break från vardagen, men jag, som inom en månad nu även varit i London och på Malta, behöver inget break från vardagen. Jag behövde en sjuhelsickes fest och det fick jag inte.

Negativt med resan känner jag var framförallt underhållningen. Inget snack om saken att det var ett bra liveband som spelade covers på nattklubben – men hallå??? Heeeela natten liksom? Jag hade nog förväntat mig någon form av disco i alla fall.

En annan negativ sak är att jag funderar om de fulspelar med alkoholen. Så får man inte säga för som svensk ska man givetvis vara blåögd och inte tro att man blir lurad… Men… Jag dricker normalt sett inte särskilt mycket. Visst, jag kan ta en öl på kvällen, eller ett glas vin till maten. Det stannar alltid där och beror på att jag tycker att öl, eller vin, faktiskt kan vara ganska gott. Det gör dock att jag är väldigt lättpåverkad. Normalt sett. Igår drack jag ganska rejält – ett tiotal drinkar slank ner. Men jag kände faktiskt ingenting. Samma med Ahmed, han brukar bli påverkad, drack tre whiskey glas och tre gin and tonic, men han blev inte heller full. Nu spelar det ingen roll, jag vill inte bli för full och jag tycker inte om fulla människor, men lite irriterande är det. Får man verkligen det man betalar för undrar faktiskt jag?

Hur som helst. Jag tror säkert det kan vara en trevlig upplevelse att dricka öl och gå ut på däck och titta på skärgården på sommaren. Men den här gången känner jag att det var sådär. Bättre än att vara hemma – men nog skulle jag vilja ha ett riktigt disco med för att jag ska vara nöjd. Nästa gång testar vi en Helsingforskryssning, då får vi i alla fall se en ny stad.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s