Det är inte flyktingarna som gör Sverige otryggt – det är rasisterna.

Såg förödelsen vad som hände igår på TV´n på det eventuellt nya jobbet. Det var till och med så att chefen där sa; ”Jag hoppas verkligen det är en svensk den här gången, för annars kommer vi få det svårt att jobba med integrationen”. Är det inte för jäkligt att man ens ska behöva tänka så? Nu var det en svensk, med ett hatbrott i baktanken – vilket faktiskt gör det till terrorbrott. Så tragiskt. Är vi inte bättre än så här?

Det här är, förhoppningsvis, toppen, på de senaste veckornas händelser där många flyktinganläggningar och boenden har brunnit, än så länge tror jag inte någon har dött, men jag undrar ändå varför vi ska finna oss i det här? Förstår de som gör det här att flyktingarna inte kommer att försvinna – att det är deras skattepengar som kommer att gå åt till att bygga nya boenden och att det faktiskt jobbar svensk personal på dessa instanser?

Jag är en av dessa som brukar sova på jobbet. Jag har inte tänkt så mycket på konsekvenserna ännu, men jag är ganska övertygad om att jag kommer att känna mig mer otrygg när jag lägger mig nästa gång. Inte för att jag delar bostad med ett gäng flyktingkillar, de skulle skydda mig och den andra personalen med sitt liv om de behövde, det är jag alldeles övertygad om. Nä, jag är otrygg på grund av att idioter till svenskar anser att andra inte är värda att leva eller få tak över huvudet och de är beredda att ta mig med sig för att få utlopp för sina arga känslor.

Återigen – jag är GLAD att mina barn får växa upp med andra sidan av både islam och judendom och även möter kristna människor i kyrkan av alla hudfärger och härkomst. Jag är oerhört tacksam för det. Och deras släktingar på andra sidan skrämmer mig – fy vilka trångsynta och rasistiska människor. Tur de inte träffas så ofta kan jag säga. Här sitter alltså människor, som bland annat själva valt att ha en pension i Thailand (jo, ni läste rätt), och skriver om hur lite andra människor är värda. Usch. Jag mår illa. Var kommer allt detta hat ifrån? Blir man uppfostrad till det?

Det är inte flyktingarna som gör Sverige otryggt – det är rasisterna.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s