Bitar som faller på plats…

Är ganska trött och sliten nu kan jag säga men jag är i alla fall glad att jag åkte hit. Det känns som att de bitar vi inte får i skolan kommer vi att kunna reda ut här, jättegivande kväll faktiskt och jag är så sjukt vetgirig. Dagen har ägnats åt Västsahara konflikten, en konflikt vi vet väldigt lite om generellt och dessutom regeringen vill lägga locket på om.

Både Volvo, och nu Ikea, har de senaste dagarna förvägrats att sätta upp fabriker och varuhus i Marocco då de känner sig hotade av att Sverige är på väg att erkänna Västsahara. Det finns stora politiska vinningar i att inte erkänna Västsahara då Sverige har en rik handel och bra relationer med Marocco – men – och det här är viktigt – det finns även ett kongressbeslut och ett oppositionsbeslut på att Västsahara ska erkännas.

Jag tycker det är konstigt att en konflikt och en ockupation – vilket det faktiskt är – kan få pågå i så många år och att handeln med ett land är så mycket viktigare än människors liv. Det är politik på högsta nivå, jag förstår det, men jag tycker det är märkligt ändå. Någonstans känner jag att globaliseringen inte får gå ut över människors rätt till att vara enskilda individer och leva i trygghet.

Nåväl, jag kommer att återkomma med det här, om inte annat via artiklar i menatidningen, nu ska jag dock plugga och sova lite. God natt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s