Klimatkonferens, ACT for climate justice i Uppsala.

Var idag med på Diakonias och svenska kyrkans samutbildning för blivande klimatambassadörer i Uppsala i samband med kampanjen ACT for climate justice. 

För att citera en god facebook vän; ”Det finns inget som är så irriterande som när jordar går sönder”. Och det är ju sant, det är också sant att vi, enligt forskningen, inte har särskilt många år på oss att stoppa det här, vi måste helst under 2 graders målet innan 2020 (med 2 graders målet innebär det att den globala uppvärmningen inte ska stiga mer än max 2 grader fram till 2100).

Nåja. Jag är mycket glad att jag släppte all jävulskap och så vidare för att åka, jag träffade nya goda vänner idag, fick flera kontakter som är bra att ha i framtiden och jag lärde mig om ett ämne som jag faktiskt inte vet så mycket om men som i allra högsta grad är en otroligt viktig del – och på tapeten – när man läser globala studier. Det är ju så att nästa flyktingrush kommer att handla om klimatflyktingar. Vi i Sverige känner inte av en två graders ökning av temperaturen, knappt en fem graders ökning heller, vi får lite mildare vintrar och thats it. I andra delar av världen blir det däremot förödande, vatten och grödor kan komma att slås ut och tio människor mer än idag per 1000 (antar jag det är beräknat på) kommer att drabbas av översvämningar.

En riktig mycket givande dag helt enkelt.

1

Uppe 05 imorse (ja, det är snart dags att sova 😉 )

001

Bjuds alltid på god vegetarisk mat i samband med Equmeniakyrkans träffar.

002

Här var vi. Ny del av Uppsala som måste vara relativt nyrenoverat / ombyggt. Kan inte komma ihåg att jag varit här tidigare…

01

Jag vet att jag har dålig kamera på mobilen. Kanske lika bra för att folk inte ska bli uthängda. Lite pausunderhållning då en underhållare gjorde ihop en rapplåt. 

0

Hela gänget som var med (bilden ärligt stulen av ACT for climate justice. 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s