Malta dag två del 1 – fiskemarknad i Marsaxlokk.

Vi kom upp relativt tidigt faktiskt, trots att vi inte var hemma förrän typ tre på morgonen. Jag har alltid velat besöka marknaden i Marsaxlokk vilket väl kan sägas är den enda marknaden på ön som håller måttet för att kallas marknad och som är återkommande – varje söndag fram till tvåtiden.

Det var faktiskt en riktigt häftig marknad och jag kan rekommendera alla som besöker Malta att komma hit. Man skulle kunna tro att det bara säljs fisk, och visst är det lite så, men det finns otroligt mycket andra grejer att handla också och jag har inte hittat souvenirer någonstans för de priser som fanns här i landet.

DSC_0122 - Copy DSC_0123 - Copy DSC_0124 DSC_0126 DSC_0127 DSC_0132 DSC_0133 DSC_0135 DSC_0137 DSC_0138 DSC_0141 DSC_0142

Marsaxlokk är normalt sett en väldigt sömnig by och det som händer här är marknaden och så finns det ett badställe som ska vara fantastiskt som heter Peters Pool. Dit skulle vi gå men hittade tyvärr inte, vi gick fruktansvärt fel, fick njuta av fin utsikt men fick även vandra i tre timmar. Jag återkommer i det i nästa inlägg.

Jag är glad att jag besökte marknaden, blir definitivt att åka tillbaka igen. Hjälpte en kille som heter Mousmar (stavningen är nog helt fel) också genom att köpa en plånbok från Louis Vitton. Mousmar har varit på Malta i två år nu och livnär sig på att sälja kopior av kända märken. Han är inte fattig men inte rik, och är en av de få människorna som trots allt trivs ganska bra i flyktinglägren. Han har sin privata sfär, tjänar sina pengar och lever okej säger han. Och fortsätter i nästa veva att han helst skulle vilja ha en familj, men just nu skickar han hem de pengar han tjänar till hans familj hemma i Gambia.

Även om Mousmar trivs, ser han problemen med framtiden i att stanna på just Malta, för hans vän gick det inte lika bra, han tog sitt liv i Valletta förra året för att han inte såg någon framtid i det land han kommit till över havet.

Tragiska människoöden kan man hitta en hel del här om man bara tar sig tid att stanna och prata.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s