Kaninkött för eget bruk?

Som jag sagt förut äter vi inte mycket kött hos oss, tycker det är jättesvårt att hitta bra alternativ. Med bra alternativ menar jag djur som faktiskt har haft det bra. Griskött har vi slutat med helt, det hade jag gjort redan innan av etiska skäl, men jag skulle faktiskt kunna äta från Forsa Gård vars grisar får leva som riktiga livsnjutare under sommaren, sen träffade jag A och av hans religiösa skäl har det inte blivit griskött (brukar fuska och ge barnen skink eller baconsås till pastan ibland dock). Hur som helst – jag har ju lite sådär drömmar att kunna ta hand om mitt eget kött från djur som jag vet har haft det bra och tanken på att faktiskt föda upp och slakta kaniner i liten skala för att ta hand om köttet har slagit mig flera gånger sedan jag var på Malta.

Det stället jag bor på nu är ju alldeles omöjligt – tror vår hyresvärd skulle få dåndimpen faktiskt – men dit jag ska flytta finns lite potential. Nu vill inte mannen ha kaniner ens till sällskap vad det verkar 😉 men frun och jag, som är jämngamla, har lite samma tänk där. De har redan höns där vissa av kycklingarna slaktas. Dessa är frigående och har ett förbannat bra liv, barnen är med vid skötseln, plockar ägg och tar hand om dem, och de får lära sig från början att djur är mat. Slakta lite kyckling och några kaniner per år så har vi vårt köttbehov färdigt tror jag. Tänk om det kunde bli så :-). Jag kan ju inget om slakt, men det kan ju både A och även fruns pappa som är bonde i grunden som jag förstod det.

Hösten närmar sig med stormsteg förresten – jag åker till Malta nu om ett par dagar. När jag kommer hem ska vi göra saft och likör av krikon och plommon, plocka äpplen för äppelmos, trattkantareller (det mesta ska dock säljas då jag har mängder kvar från förra året). Det blir nog riktigt, riktigt bra tror jag.

DSC_1037

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s