Pengarna släppta – och jag hade rätt. Och fel.

Fick idag lägga en timme till på att prata med western union och hade jag pratat med den personen som jag pratade med idag igår hade missförståndet lätt kunna raderas ut.

Att de stoppat transaktionen till A berodde på att en högt uppsatt ledare inom IS har samma namn. Självklart förstår jag att en sådan person är stoppad från att få transaktioner, men dock anser jag att tala om att man inte kan skicka pengar till muslimer utan att kolla upp dem är att uttrycka sig oerhört korkat. Blåst. Nedvärderande. Det höll hon med om. Och konstaterade också att dessa regler är något de kanske hade behövt om de skulle fortsätta transaktionen – men om jag däremot ville avbryta den hade de ingen rätt att behålla pengarna naturligtvis. ”Vi är ingen polis och har inte heller de befogenheterna, är det så att vi misstänker att du skulle ha samröre med en terrorist är det just polisen vi måste ta det med” sa hon och frågade om hon skulle sätta tillbaka pengarna. Nu släppte hon dem dock så A kunde gå och plocka ut dem – men det är ju fan att man ska bråka för sin rätt.

Fick en massa rabattkuponger med och flera ursäkter men men, de kommer inte användas, nästa gång skickar jag via min bank istället där transaktioner gått smärtfritt under åren. Kommer aldrig mer prova western union kan jag ju säga.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s