Att bli stämplad som en terrorist…

Ahmed lagade upp min gamla bil för att den skulle säljas och nu är den såld, så igår skickade jag över de pengar vi kommit överrens om till honom, med western union. Första gången – och sista kan jag säga – som jag gjorde det. Pengarna fastnade i deras säkerhetsavdelning. Säkert inget konstigt med det. Det som dock är konstigt är att de vägrar göra något med pengarna. De vägrar skicka dem vidare för i så fall kräver de en kopia på hans ID kort och ett brev om varför han ska ha pengarna och vad det är för pengar – då han är muslim (jo, det var faktiskt det som de sa till mig, han är muslim, då får man inte pengar hur som helst). Han har inte internet där han är nu och har ingen möjlighet förrän tidigast ikväll att skicka ett foto via telefonen, skriva ett brev tror jag inte han knappt vet hur man gör.

Jag hade förstått om det handlat om mängder av pengar, men det handlar om 100 euro (500 kronor för att bilen var såld och 500 kronor för att byta pump och ta bort lite rost), så med andra ord, inte pengar som man kan starta ett världskrig på om han nu skulle vara terrorist vilket jag tror är hela poängen med att de inte ville skicka vidare. Själv tycker jag det är oerhört löjligt, när man hämtar ut pengar via ett ombud i western union, måste man ju ändå visa legitimation, vilket står klart och tydligt i deras regler.. Jag hade som sagt förstått om det handlat om mer pengar.men 900 spänn??? Och nu anser sig också Western Union ha rätt att behålla dessa pengar vilket känns helt uppåt väggarna. De vägrar låta honom plocka ut dem, de har tagit dem från mitt konto och de vägrar skicka tillbaka dem. Om de ska avbryta transaktionen behöver de ett brev som är undertecknat av mig där jag förklarar varför jag skickat pengar, vilken relation jag har till Ahmed, varför han behöver pengar, hur ofta vi har kontakt, vilken typ av kontakt vi har och hur länge vi har känt varandra. Jag ska också skriva var pengarna kommer ifrån, vad de ska användas till och hur det kan komma sig att jag skickar pengar…Allt detta behöver de alltså ha för att skicka tillbaka mina pengar till mig. Jag känner mig ärligt talat kränkt. Jag brukar inte ta till ordet kränkt, tycker det används ganska lättvinnligt, men det känns oerhört kränkande att jag ska behöva skriva en hel uppsats för att få tillbaka pengar som tillhör mig – om min relation med min man??? Vad finns det mer att skriva liksom? Och varför skulle inte jag som kristen kunna ha en vän som är muslim som jag vill hjälpa med pengar om han har det lite tufft?

Ingen sa att det skulle bli lätt att ha en partner som är muslim med det islamhat som finns idag. Jag var beredd på att det skulle bli tufft, men jag var inte beredd på att företag och banker skulle tycka att det är legimt att stjäla mina pengar för det, att jag skulle bli stämplad som terrorist på grund av det. Fan vad irriterad jag blir. Och arg. Nu har jag i alla fall skickat ett -jävligt argt – mail till dem och jag hoppas det räcker. Jag har avslutat med att ser jag inte pengarna tillbaka på mitt konto idag eller att Ahmed kan hämta ut pengarna kommer jag att göra en polisanmälan och gå till allmänna reklamationsnämnden, kanske framförallt för det var så uppenbart här att de anser sig rätten att behålla pengarna för att han är muslim. Ska western union verka i Sverige ska de fan inte stjäla pengarna av sina kunder. Fan vad irriterad jag blir….

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s