Det där med gratis busskort…

Ont i halsen och huvudet, blir nog knappt att stiga upp i sängen idag känner jag. Imrogon ska jag åka med killarna som har simskola den här veckan och bada så jag har ingen möjlighet att bli sjuk nu känner jag.

Läser om förslaget om att asylsökande får gratis busskort i Kalmar län. Motreaktionerna från idioter, vita kränkta män, bitterfittor utan utbildning etcetera har inte låtit vänta på sig efter det förslaget förstås. Det gör att jag undrar hur jävla korkade människor i det här landet är. Tillhör svenskar världens mest korkade människor, eller har vi bara lite otur när vi tänker överlag?

I de flesta kommuner, ja, alla jag har haft någon insikt i faktiskt även om det inte är så många, är det här en verklighet sedan många år tillbaka. Naturligvis inte segrationen att just asylsökande som grupp får ett gratis busskort, utan de som behöver det och de som uppfyller kriterierna. Socialen kan betala, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan. Migrationverket har, i många år, betalat för asylsökande för att de ska åka taxi till möten (vad kostar inte det tror ni, är det inte bättre med ett busskort då, kan jag tycka). När jag kom hem från Malta och sökte socialbidrag frågade de om jag hade behov av busskort. FK gör samma sak till de som har aktivitetspengar. CSN till studenter… Det har gått att få busskort gratis i många år, förutsatt att man såklart faller in på reglerna och är berättigad. Det är man bland annat om man lever under normen. Lever man över, har bil eller något annat, är det klart att man inte är berättigad till ett busskort.

Tröga människor finns det gott om.

Idag blir det att ta en vända till hästen men framförallt att städa. Ligger alldeles för långt efter med det. Bäst att sätta fart, tjingaling.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s