Mot ren dumhet är det svårt att skydda barnen emot

Just lämnat barnen på förskolan, denna gång helt i sommarkläder, kortbyxor, kjol och tshirt. Första gången i år, och det är den andra juli. Hoppas på lite skönt väder nu innan det blir regn nästa vecka igen. Vi förlänger nog sommaren tror jag med en lång resa till Malta i Augusti/September.

Hur som helst. Jag har jobbat senaste veckan igen. 200 timmar blev det i juni. Lika mycket, om inte mer, är planerat i juli. Även om det mesta försvinner i skuldsanering kommer jag att ha en del över så pengarna behövs. Våra nya familjemedlemmar, Sven och Bamse, har rotat sig och går i hage varje dag, det trivs de bra med nu när det äntligen har blivit lite fint väder. Marsvin är väldigt trevliga djur och mycket bra barndjur måste jag säga. Är mycket positivt överraskad.

003

Läser ju en kurs nu om Afrikas utveckling. Det har gjort mig nyfiken oerhört nyfiken på den regionen och jag sa det till barnen att vi kanske skulle åka till Afrika i vinter. ”Jag vill inte åka till Afrika” säger Amanda på den trotsiga femåringens nivå. ”Där bor det svarta människor och jag gillar inte svarta människor, de är korkade”. SAY WHAT??? Dessa värderingar är inte från min sida av släktskapet ska jag ärligt talat säga och det är inte heller några värderingar som mina barn ska gå med i huvudet. Mamma Maria blev arg och bestämde sig för att åka till Afrika med barnen. Så nu har jag kommit i kontakt med en skola i norra Tanzania, faktiskt alldeles i närheten av serengeti-slätten, man kunde ibland se de stora hjordarna från skolgården sa de, dit vi är välkomna som volontärarbetare i vinter. Jag som engelskalärare och fritidsledare och barnen får ingå i den ordinarie verksamheten. Sedan får de gärna säga att de inte tycker om svarta människor efter en sådan period, då har de i alla fall fått se verkligheten själva och kan bilda sig en uppfattning. Och. Jag tror det kommer att gå lika bra att leka med svarta flickor som med de på sitt dagis.

Nu är det här bara på pratstadiet än för det är dyrt att åka till Tanzania. Och jag måste veta att jag kommer in på det jag sökt på skolan så jag kan ta CSN och att det är vad jag vill göra. Bara det vaccin man måste ta kostar nästan 10.000 per person. MEN det vore ju en stor grej för barnen att få tillbringa dagarna tillsammans med zebror och elefanter och få se något nytt.

Jag tycker det är tråkigt att barnen har fått dessa värderingar. Jag har mina misstankar var det kommer ifrån och mot dumhet går inte att skydda sina barn från. Jag trodde ändå att jag, eftersom jag är tillsammans med A som barnen avgudar, ändå hade gett dem en rättvis bild av hur islam fungerar, men inser att det är betydligt mycket mer att jobba på än bara religionen. Vad är det som gör att människor dömer ut andra på grund av färg eller religion? Vilken rätt anser de sig ha att tycka att de är lite bättre än andra som svenskar? Kamma er, säger jag. Framförallt – ge inte mina barn era jävla fördomar mot andra människor. Jag kommer att kämpa emot dem genom att istället visa barnen verkligheten – sedan är det NI som står där bortgjorda för att era puckade åsikter är fel, fel fel. Idioter.

Snart blir det i alla fall bad 🙂

03

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s