Två dagar har gått…

…och jag har inte gjort någon vettig mat till barnen. Jag vet – idag ska det vara ekologiskt, rättvisemärkt, närproducerat och allt det där. Jag ska säga att normalt sett blir det inte alltid ekologiskt men så ofta det går handlar jag rättvisemärkt (hur ska man annars hjälpa människor ”på plats”?) och jag är en riktig fena på att göra enkla rätter med rikligt med grönsaker som barnen faktiskt äter upp. Men ibland orkar man helt enkelt inte – så har det varit de här två dagarna. Igår fick det bli fiskpinnar och potatis. För att få med grönsakerna blev det en kall sås med mjölk, majonäs, gurka, basilika, ägg och soltorkad tomat. Det blev faktiskt riktigt gott och barnen slukade det.

01 002

Idag blev det en egengjord stuvning (vitpeppar, salt, franska örter och nässelpulver) på morötter och potatis som jag plattat med stamp och lite grönsaker.

02

Annars rullar dagarna på. Igår var jag på möte med Borlänge asylrättskommitté. Intressant och det engagemanget kommer bli väldigt givande tror jag. Idag hade vi säsongens sista språkcafé. Älskar det. Tycker det är så himla kul att möta nya människor. Fick smaka kaka också som vi brukade äta i Palestina. Fast där var den betydligt orangare och mer socker, men är gjord på ost och socker. Gott. Blir kanske en till resa till Palestina med denna gruppen och missionskyrkan i sommar. Skulle vara fantastiskt om jag kan lösa det.

Annars är det snart skördetider här, ska ta hö på tomten till marsvinen i vinter. Då vet man vad man har fått i det och gräset håller bra kvalitét med både lite klöver, maskrosor, timotej och daggkåpor och andra örter som är bra för dem. Jag hoppas jag kan torka bara, är ju så blött ute. Nu ska jag se welcome to sweden, skriva klart en krönika och gå och sova. Imorgon kommer äntligen särbon hem igen. Härligt!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s