Det var ett jäkla gnäll…

…på prins Calle och hans Sofia. Sofia är inte värdig att vara princessa, Calle borde valt någon bättre – monarkin kommer att få sämre rykte i människors ögon och skattebetalarna ska minsann INTE bekosta bröllopet.

TRAMS säger jag. Vad man än tycker om monarkin – själv bryr jag mig faktiskt inte om vi har den eller inte – är man totalt korkad om man tror att det blir billigare att ha en president eller att det skulle vara bättre för Sverige att ha en diktator (jo, en del tycker faktiskt det, det gör mig rädd, dessa människor måste ha missat hela grundskolan och kan ju inte vara särskilt bra för Sverige, det är läskigt att sociala medier ger sådana okunniga människor en chans att komma till tals). Och faktum är – dubbelmoralen har återigen visat sitt rätta ansikte i Sverige.

Vi är jäkligt bra på att döma ut andra religioners syn på äktenskap, kritisera deras arrangerade äktenskap och fräsa åt deras patriarkaliska struktur. För så får man göra i ett sekulärt land vars största problem är huruvida föräldradagarna ska delas på bästa sätt. Vi är väldigt tydliga att över kärleken kan ingen råda och alla ska ha rätt att välja den de vill ha. Utan möjligtvis om man till hör den kungliga familjen. Då glömmer vi allt vad jämnställdhet heter. För självklart ska prinsen gifta sig med någon från högadeln. Någon som hans föräldrar godkänner också. Say What? Hur kan man i ena läget kritisera andra religioner, i andra läget tala om för vår prins att han borde ta en bättre tjej från högadeln till fru? Blev vi plötsligt att hamna på 1800 talet eller?  Varför anser vi att det ska vara okej för dig och mig att välja vem vi tillbringar livet med men inte för att man råkar heta Bernadotte i efternamn? Det var faktiskt inte så länge sedan som kungligheter måste gifta sig med andra kungligheter, kungen är väl ett bra exempel på detta även om Silvia väl kanske får ses som högadel.. Hans syster som gifte sig med en man av folket som inte blev accepterad är också goda exempel på den formen av arrangerade äktenskap. Detta är samma typ av arrangerade äktenskap som vi idag sitter och fördömer – men när det kommer till vår kungafamilj, DÅ fördömer vi det inte längre. Märkligt.

Var glad att Calle valt en kvinna som faktiskt gått sin egen väg och vågar stå för det, om det sedan handlar om att hon varit i porrbranschen eller jobbat på ica borde folk skita i så länge hon själv är nöjd, och det verkar hon ju vara. Det är väl jättebra att kungahusmedlemmarna faktiskt får gå sin egen väg, att de får välja vem de ska gifta sig med och inte måste gifta sig med någon person i överklassen som blivit fostrade till fina flickor till en följd av det patrialkala samhälle som ofta existerar i den klassen och som vi i Sverige är så stolta över att komma bort ifrån.

Den här Sofia för övrigt – vad har folk emot henne? Hon verkar ju ha både utseende och hjärna, brinna för barn och vara full av idéer och projekt… Jag kan inte dra någon annan slutsats att folk bara är avundsjuka. De kvinnor som kommenterar negativt är bara bittra över att de själva inte kommit längre, av de män som kommenterat tror jag inte det finns en enda som skulle tackat nej till att hoppa i säng med henne… Dubbelmoralens Sverige som sagt. Som sagt.

01

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s