Jakten på den skadeskjutna kråkan…

Blev utmanad av en bloggutmaning på ett forum att beskriva varje dag i en vecka med en låt. Så vad passar bättre än denna;

Varför? Jo för jag har (inte en kråka men väl en) skata här utanför som har brutit benet. En bekant som är veterinär på distriktan ville att jag skulle ta bild på den för att de ska kunna få en bild om det kan läka ihop utan komplikationer eller om man ska försöka sätta ut en fälla och helt enkelt amputera benet. Skator klarar sig utan problem med ett ben, det är ju vingarna de behöver, men däremot kan det naturligtvis bli infektioner till följd av ett brutet ben. Hur som helst. Jag har följt skatparet, som bor i en gran på tomten, hela våren, jag vet att de har ungar, eller i alla fall ägg, och jag vet att det här är nygjort. Jag såg skatan för några dagar sedan, då såg den riktigt dålig ut i ett träd, men flög direkt. Nu ser den betydligt piggare ut men benet dinglar.

Nåväl. Någon skata kom inte trots att den brukar sitta och tigga 24/7 annars när jag gjort iordning ett fågelbord utanför äppelträdet för att få den att komma. Däremot kom skatans partner och en hel del blåmesar och talgoxar.

002 004 005 006 007

Får väl hoppas på bättre jaktlycka med kameran imorgon.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s