Mer försök till odling :-)

Vi har kommit igång bra nu måste jag säga. Nässlorna ligger på tork i ugnen, det ska bli nässelpulver av det. Jag har läst att nässlor är det mest näringsrika vi har i svensk fauna typ och att man blir jättepigg av dem, så jag tänkte testa nässelpulver i höst och vinter när det blir mörkare, jag är så fruktansvärt trött helt enkelt för det mesta. Testa kan man ju i alla fall 🙂

Har kompletterat med tomatplantor också, bifftomater, kvisttomater och cocktailtomater. Jag kan säga ärligt att jag är tycker tomater är riktigt tradiga, men plantorna kostade 39 kronor på Lidl, värt ett försök tänker jag, så länge ungarna tycker det här med odling är skoj och vi bor här så ska vi väl försöka odla lite. Schysst att äta sin egen ekologiska potatis liksom under vintern 🙂

Idag har vi skördat för första gången, vanlig krasse alltså. Det fick barnen göra och förbereda sina egna smörgåsar…01 Min fick brieost på sig, Amanda valde krasse och sylt (!), Carl körde krasse, smör och lax.02 Tomatplantorna. Tre olika tomater, inhandlade på Lidl. Får väl se om det blir något att ha. Jag är dålig på tomater, men de får sitta i den här krukan någon vecka och sedan kanske jag planterar ut dem i landet. 03

Det har ju förövrigt varit kallt idag, råkade ha tomaterna ute trots ösregn och snö då jag ställde ut dem på förmiddagen för att de skulle få lite solsken, sedan åkte jag iväg.. Får hoppas de klarar sig, och även det olivträd jag köpte på Lidl. Hur som helst, idag såg jag den här lille fågeln när jag var hos Åke och mamma i Bäsna;

04 Min pappa älskade den svartvita flugsnapparen. När man ser den sa han, då kommer värmen inom en vecka. Vi får väl hoppas han hade rätt i det. Men idag känns det faktiskt som att det ligger ganska långt bort med värme. Eller, det beror ju på vad man jämför med, haha, det är ju varmt mot vad det är på antarktis. Troligen. 05

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s