Stressig pappahelg med krämig laxpasta…

Har idag varit och skrivit papper för jobbet, och kan konstatera att jag undrar varför jag jobbar åt kommun för? Jag har ju samma typ av anställning på nya jobbet, det vill säga så länge uppdraget varar och timanställning vid behov, men i det här företaget är man en i gänget trots att man har timanställning. Det innebär att man får ta del av föreläsningar, middagar för de anställda och andra evenemang, får gymkort, friskvårdspeng och andra förmåner som man inom kommunen bara får ha om man är fast anställd. Jag tycker det känns bra mycket bättre, jag menar, om man känner att man är uppskattad av arbetsgivaren jobbar man ju hårdare än om man bara är ett namn på ett papper som det rings till när det saknas folk, och tackar man nej en gång är man körd… Inga vidare arbetsgivare i min mening. Jag tror man tjänar på att visa att man uppskattar sin personal, som hon sa, tjejen som är ansvarig; ”För oss är alla anställda lika värda, då vet vi att vi kan leta efter nya personliga assistenter inom vår egen stab när vi behöver det. ”

Lönen var en annan positiv överraskning. Jag blev i förra veckan erbjuden ett heltidsjobb över sommaren inom kommunen som boendestödjare vilket jag funderade på att ta ett tag, till slut valde jag dock det här jobbet. Det andra jobbet hade absolut sina fördelar, dels handlade det om psykiskt sjuka (nåja, de behöver ju bara lite stöd i livet) vilket jag tror kan vara bra på cvt i framtiden, många flyktingar har ju ett tungt bagage och det kan säkert vara bra att ha jobbat med människor som inte har det så lätt, och dels hade det hjälpt mig att bibehålla en fot i kommunen, då det mycket väl kan vara en blivande arbetsgivare. Trots det valde jag det andra jobbet. Det är natten som lockar helt enkelt. Idag är jag tacksam för det. För jag kommer nog tjäna lika mycket på min 60% tjänst som jag hade gjort på kommunens heltid. Jag är bland annat uppsatt att jobba hela midsommarhelgen vilket jag personligen känner är fantastiskt. Hur som helst. Introduktionen är i veckan, ser fram emot den 🙂

Pappahelg den här veckan så efter jobbmötet blev det att hämta barnen och därefter slänga ihop något snabbt att äta. Det blev pasta med en krämig laxsås. Lite grädde, lite basilika, franska örter, timjan, vitpeppar, två gröna sparrisar som hackas och steks, två stora champinjoner och lite kallrökt lax (två skivor hade vi i) och det blev en fantastisk pastasås. Barnen tyckte som vanligt att det såg äckligt ut men slickade sedan tallrikarna. Jag börjar bli riktigt haj på det där att laga mat nu känner jag.

0000

Har kollat vårt växthus också, Det växer (från vänster på bild) Persilja, Dill, Rosamarin och gräslök. Ser ok ut. Vet inte vad jag ska göra med dillen snart, är ju för kallt att sätta ut än. Nåväl, pratade med vår hyresvärd igår och det var helt okej att använda landet i sommar, så nu ser vi fram emot att nästa vinter kunna äta vår egen potatis.

00002

Annars har jag passat på att shoppa lite till mig och barnen. Jag tycker dollar är en bra affär att gå på – här finns det mesta hobbygrejer lite billigare än hos till exempel hobbex. Det blev ett målarset för 140 kronor med färg, penslar och ett par dukar. Amanda är ruskigt duktig på att måla, ska bli mycket kul att se vad hon gör när hon får riktig utrustning att måla med.

00003

Tycker det rullar på så bra nu, fått ett bra jobb, fått min projektanställning klar på Malta, blivit erbjuden en mycket intressant styrelseplats i en frivillighetsgrupp som har hand om mellanöstern och har fler projekt på gång som jag återkommer till. Det är synd att dygnet bara har 24 timmar.

Nu blir det dock att städa – sa jag att man inte gör annat än att städa om man är ensamstående? – och ta ett par öl, tycker faktiskt jag är värd det… Barnen är hos pappa, jag är ensam hemma. Sedan ska jag försöka tolka texter i koranen och torahn och till den tenta jag ligger efter med efter Palestinaresan. Och komma ikapp med mina två studiegrupper från utlandet. läser en kurs i religion och konflikt via groningen university och en kurs i krigsrätt via King college i London. Båda två är ruskigt intressanta, men tyvärr finns väl inte riktigt tiden egentligen för att läsa dessa kurser, men men… Det är ju bra att man har pappahelger då antar jag :-P. Imorgon ska jag gå ut i skogen och försöka fota varg. Önska mig lycka till.

00001

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s